Огнен инцидент в ЮГОЗАПАДА! Мъж пламна докато си лежал в леглото

 Внук спаси дядо си от пожар в дома му в симитлийското село Черниче, но самият той пострада, обгазен е транспортиран с линейка за благоевградската болница.

 Огненият инцидент с 85-годишния Божидар Чикалов стана около 19.30 ч. в дома му в с. Черниче. Дядото пушил цигара, която изпуснал и от нея се запалили завивки на леглото. На помощ на дядо си се притекъл 28-годишният му внук Божидар, който счупил прозореца и успял да го изнесе на ръце навън.

 Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112, на място пристигнали огнеборци, които успели да овладеят пожара да не обхване цялата къща. Служители на реда от РУП – Симитли също пристигнали на мястото за изясняване на обстоятелствата, довели до тежкия инцидент.

 На пострадалия внук, който е обгазен от вдишания отровен дим, е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Симитли и предвид опасността веднага е транспортиран за благоевградската болница, където е приет в шокова зала и е свикан екип от анестезиолози. Дядото не е пострадал, изгоряла е стаята, в която от цигарата му е пламнал огънят.

 Лекарите уточняваха степента на обгазяване на младежа и дали той да бъде транспортиран за „Пирогов”./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене