Разправия на главната в Благоевград! Тотаджийка извика полиция

Уличен музикант бе подложен на внезапна полицейска проверка след сигнал на благоевградчанка, че й нарушава спокойствието. Служителка в тотопункта на централната търговска улица „Тодор Александров“ се оплакала на инспектор Ромео Харалампиев, че музиката й пречи. Той реагира на момента и заедно с негов колега извършиха проверка на тромпетиста Методи Алиев, видя репортер на „Струма“.

Оказа се, че мъжът няма документи за самоличност. Той представи преснимана лична карта и обясни, че оригиналната била открадната заедно с мобилния му телефон в ромската махала в Благоевград, докато гостувал на някой си Васко Каратиста. Музикантът живее в Дупница и свири в различни градове, за да изкара някой лев.

„Завършил съм училище в Испания. Свиря на малък тромпет – пистон, с това се прехранвам. На ден си докарвам 10-15 лв., имам деца и внуци, на които помагам”, разказа той.

Проверката установи, че той има криминални регистрации. „Това беше преди много години”, каза музикантът. „Абе, не е толкова отдавна, през 2004 г. Нали знаеш, че остава отпечатък”, репликира го полицаят, докато пишеше предупредителния протокол.

Оказа се, че музикантът е в нарушение, тъй като свири, без да има разрешително от общината за тротоарно право. „От няколко месеца свиря в Благоевград и досега не са ми правили проблем. Щом се налага, ще отида до кмета и ще подам молба за разрешително. И в Дупница свиря, но засега кметът Чимев не ме е притеснявал. Той е от Кочериново, като мене. Щом пък толкова преча и не мога да свиря в родината си, ще си стягам куфарите за Испания“, добави уличният музикант.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене