Родители в Паника! Абитуриенти от ПМГ Благоевград заминали за Гърция,никой не знае за пътуването им

Инспекторатът по образованието на крак, спешно писмо до директора Каращранов за обяснение – как така ученици от това училище са заминали сами зад граница?!

Паника тресе родители на абитуриенти от Природоматематическата гимназия в Благоевград, заминали на екскурзия в Гърция след бала си, сами без придружители, или учители. Организираната група възпитаници на училището скрили и от родителите си, че ще пътуват без възрастен придружител и веднага след празничната вечер тръгнали на екскурзията.

Случаят е докладван в инспектората по образованието, откъдето е изпратено спешно писмо до директора на ПМГ „Сергей Корольов“ за обяснение на случилото се. Не е ясно колко голяма е ученическата група и къде са децата. Според запознати никой в ПМГ от учители и ръководство нямал информация, че учениците им са тръгнали организирано в Гърция.

„Ако стане някоя беля, кой ще е отговорен?! Как е възможно тези деца да бъдат оставени да пътуват в чужбина, без никой от училището и преподавателите им да знае за техните намерения. Напълно безотговорно действие.

Оправданието, че те не са вече ученици на гимназията, не важи, тъй като все още не са получили дипломите си, а дотогава се водят ученици на това училище“, казаха от инспектората пред Struma.com, откъдето заключиха „Да се молим децата да се приберат живи и здрави, пък после ще видим, кой ще понесе отговорността.“ Разбирайки, че децата им са без възрастен придружител родителите са изпаднали в паника и са сезирали инспектората по образованието за случилото се.

Все пак 18-годишни ученици сами в чужбина, при условие, че видяхме действията им преди абитуриентските балове в зала „22 септември“. Пияни, заляни младежи се държаха като обезумели, изпотрошиха банките на местните общински съветници, надигайки бутилки с алкохол. Така се движеха и по улиците в областния център, прегърнали бутилки и видимо пийнали, щастливи от завършването си.

Дано тази еуфория не им изиграе лоша шега, молят се от инспектората по образованието, силно притеснени от пътуването на абитуриентите на ПМГ. /struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене