(ВИДЕО) Легендата от Абланица Мильо Хавальов: 90 години живях за майка България

 90-годишен юбилей чества вчера колоритният жител на хджидимовското село Абланица, Исмаил Хавальов, известен като Мильо. Въпреки достолепните 90 години и преживян здравословен проблем, Мильо със завидна сръчност сам сервираше на поканени те гости като с особена гордост поднесе гъстото домашно мляко. Не крие, че е работил за някогашната Държавна сигурност с пълното си убеждение, че е посветил дълголетният си живот изцяло на майка България. Разкри, че е бил на мисии в Гърция и Турция и с почти детинска радост показа пистолет, подарен му от военен приятел с посвещение за юбилеят му.

 Съпругата на Исмаил Хвальов, Рафие Хавальова е с 25 дена по-„голяма“ така, че семейната двойка честват два юбилея през месец май. „В България пари има. Младите нимой да бягат по Испания нагоре-надолу, пари има ама трябва да се работи“, препоръча на младите, баба Рафие.

 Топ Преса бе единствената медия поканена да отрази празникът на семейство Хавальови. Предлагаме на нашите зрители и читатели да чуят и видят колоритния разговор със забележителната семейна двойка от с. Абланица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене