Дъжд от медали за таекуондо клуб „Хоук-Банско“ в Босна и Херцеговина

Общо девет медала – седем златни и два бронзови, спечелиха състезателите от таекуондо клуб Хоук-Банско на отвореният турнир GRAND PRIX 2018 в град Зворник – Босна и Херцеговина. Близо десет държави взеха участие в турнира, като България бе представена от сборен отбор на представители от всички клубове от страната. Клуб Хоук се включи с едни от най -добрите си състезатели.

Европейската шампионка от Евро 2018 Катрин Гемкова спечели общо три медала – два златни на спаринг и един на тул. Това бе първото състезание на Катрин, след като премина в по-горна категория и възрастовата група. Тя спечели и дисциплина „Най добър от най- добрите“. Три медала донесе също Иван Сугарев, който грабна златото на спаринг индивидуално при децата в категория над 65 кг. Иван бе включен в отборните дисциплини при децата и при юношите, които също завоюваха първо място.

Даниел Валеюв е третият представител на „Хоук Банско”, който стана първенец в своята категория и възраст, като спечели златото в отборните дисциплини. Димитър Баряков спечели бронзов медал в спаринга за юноши младша възраст над 75 кг и златен медал при отборните дисциплини. Следващото състезание е на 08-10 Юни в Румъния.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене