(ВИДЕО) С особена тържественост, обществеността в Гоце Делчев празнуваха денят на просветата и културата

 С традиционна тържественост и вълнуваща празничност, обществеността в Гоце Делчев отбеляза 24 май, денят на българската писменост, просвета и култура. Най-големи бяха вълненията естествено във всичките три средни и три основни училища в града. Тържествата и в трите гимназии започнаха с вълнуваща церемония по посрещане на училищните знамена. Един от най-емоционалните моменти бе посрещането на абитуриентите, които за последен път влязоха като ученици в училищния двор.

 Вълнуващи приветствия на директорите на училищата с пожелания за успешен старт в живота и прощални и благодарствени слова от името на абитуриентите допълниха празничната атмосфера. Прощаването с училищното знаме и паметните записки върху специални бели ленти, абитуриентите ще пазят за винаги в личните си спомени

 С изливане на менче вода, за да им върви „като по вода“ преди грандиозната манифестация на учащата се младеж, непрокопчани аплодираха ентусиазирано своите бъдещи достойни граждани. С умиление, гражданите и гости на града аплодираха и ветераните на ПМГ „Яне Сандански“ от випуските: 1958-ма, 1968-ма и 1973-та година.

 Официалното честване на празника в Гоце Делчев се проведе на площад Македония. Сред официалните гости бе народният представител от Гоце Делчев от листата на БСП в Народното събрание, Богдан Боцев. На тържеството присъстваха и граждани на Гоце Делчев, доказани професионалисти в различни области и работещи в различни краища на страната и чужбина и носещи обичта си към родния град в сърцето си.

 Думата за празнично приветствие към неврокопчани, взе н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим

 Кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов, отличи със специални плакети, грамоти и дипломи, преподаватели, ученици и цели класове за постигнати отлични резултати на национални и международни олимпиади, състезания и конкурси, за принос в образованието и в предучилищната подготовка.

 С голям празничен концерт на който се изявиха самодейни, училищни музикално-танцови формации, завърши честването в Гоце Делчев на уникалният ден на българската просвета, писменост и култура.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене