Община Дупница помага на 7 социално слаби абитуриенти

Ученици от Гимназия „Христо Ботев“ получиха финансови помощи от Община Дупница за своето завършване и предстоящ абитуриентски бал. По молба на директора на средното училище Геновева Ризова, седем ученици без родители или от социално слаби семейства получиха средства за посрещане на празника си. Всяка година, Община Дупница подпомага със средства от бюджета абитуриенти със затруднения.

„Парите не са много, но се надявам, че все пак ще ви помогнат, за да запомните този така чакан момент, който остава в спомените ви. Дерзайте в живота, борете се. Всички сте отличници и знам, че ще влезете в университетските специалности, които искате. Съветът ми е един. Не бъдете там, само за да вземете диплома, а учете и научете“, обърна се към младежите инж. Чимев.

Учениците изказаха своите благодарности към кмета и обещаха, че ще следват съвета. „Дали ще се върнете в Дупница да работите или ще изберете чужбина, това е ваше право и всеки трябва да го уважава. Но никога не забравяйте родния си град“, обяви още инж. Чимев.

/монитор

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене