Свидетели на Йехова атакуват кюстендилци от врата на врата

Свидетели на Йехова заливат с брошури домовете на кюстендилци. Само през последните два дни групата от 4 жени и 1 мъж са посетили десетки домове на жители от областния град.

„Звънят на звънеца докато някой не излезе. Предлагат ти брошурата и започват да те убеждават в техните вярвания и начин на живот. За нас това не е нормално и въпреки отказа ни те продължават да нахалстват. Такова нещо от години не ни се е случвало да не говорим, че може някой да се зариби и да премине към тяхната секта“, коментира 34-годишна кюстендилка.

Тя обяснява, че иначе групата от Свидетели на Йехова били добре облечени мъже и жени. Винаги ходели заедно и убеждавали хората колко по-различен би бил живота им като се присъединят към тях. „Мисля, че разпознах сред проповедниците и една бивша детска учителка. Това е просто абсурдно“, обяснява друга кюстендилка.

В брошурата си пък Свидетелите на Йехова описват, че „Светът няма да се промени и ще стане по-лош“. Всеки, който се присъедини към тях пък го очаква щастлив и безкраен живот и край на всички болести и страдания. Сектата датира от 19 век, като в момента има над 8,2 милиона активни Свидетели по света. Отличителните черти на последователите му е, че не почитат Кръста, не приемат кръвопреливане, не празнуват рождени, именни дни и национални празници. Сред принципите им е да не изпълняват военна служба, както и да не почитат държавните символи. Те живеят, за да служат на Йехова.

По света има регистрирани случаи на самоубийства, провокирани или извършени от Свидетел на Йехова. Безброй са случаите, в които хора умират, защото отказват преливане на кръв.

/монитор

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене