Плакет и сертификати за училището посланик на ЕС в град Гоце Делчев

„Образованието е това, което вие направите с него! Бъдете динамични, търсещи, информирани млади хора!“ С тези думи се обърна към ученическата аудитория в гоцеделчевската НПГ „ Д. Талев“ Теодор Стойчев – ръководител на информационното бюро на Европейския парламент в България.

Той посети НПГ „ Д. Талев”, за да се срещне с гимназистите, работещи по Програмата за училища посланици на Европейския парламент на Дирекцията за информационните бюра на Европейския парламент .

В оживената дискусия стана дума за перспективите пред активните, търсещите, образованите млади хора. Теодор Стойчев разказа от първо лице за възможностите, които предлага ЕС, изтъквайки, че бъдещето принадлежи на хората, ориентирани към решение на проблемите в нашето съвремие.

По-късно на тържествена церемония на ръководителят на информационното бюро на ЕП в България връчи на директора на НПГ – Мария Георгиева, плакет, сертифициращ гимназията като „УЧИЛИЩЕ ПОСЛАНИК” .

Знакът, който е признание за отличната работа на младшите посланици и техните ръководители Марияна Белчева и лена Иванова, ще бъде поставен на видно място в централното фоайе на училището. Участниците в Програмата по инициатива на информационното бюро на ЕП в София бяха удостоени и с индивидуални грамоти за популяризиране посланията и ценностите на ЕС. / Маргарита Петкова /Dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене