ВИДЕО / Председателят на ОбС Радослав Тасков: Ще продължим да подпомагаме ОФК „Пирин“

Общински съвет и Община Благоевград ще направи всичко възможно за запазване на ОФК „Пирин“. Това заяви председателят на ОбС Радослав Тасков на проведената днес пресконференция по повод редовното заседание на Общински съвет Благоевград.

 „Изпадането в по-долна група е изключително неприятно, но не е повод за абдикиране от задълженията по издръжката на клуба. Смятам, че трябва да запазим и клуба, и най-вече футболната школа към него, както и инвестициите направени в последните години в спортно-техническата база. Футболен клуб „Пирин“ е една от емблемите на града ни и неведнъж е доказвал, че е успява да се възроди, изпадайки в подобно положение“, каза още Радослав ТасковТой потвърди, че с изпадането ще се намали значително и издръжката на клуба, но наред с това ще намалеят драстично и приходите, най-вече от телевизионни права и от  евентуалното отдръпване на рекламодатели.

„Община Благоевград и Общински съвет ще продължи да подпомага ОФК „Пирин“  с ясното съзнание, че в момента, в който се появи външен инвеститор, който да поеме издръжката на отбора, общината трябва да се оттегли, защото публичните средства, с които разполагаме в крайна сметка, са ограничени“, допълни председателят на ОбС Радослав Тасков.

Той запозна журналистите и с другитепредложенията включени в дневния ред и отговори на въпроси свързани с различните точки.

По повод предложението на група съветници от ПП „Партия на Зелените”, относно изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, Тасков поясни, че по същество се касае за искане за въвеждане на ротационен принцип при избор на председател на съвета за срок от шест месеца. На въпрос на журналисти, дали това предложение не е закъсняло, предвид това, че касае правилника на ОбС, който се приема в началото на мандата, Тасков отговори:

„Има вносител и той трябва да защити предложението. Не веднъж бях атакуван и обвиняван, че предложенията на „Партия на Зелените“ не влизат в дневния ред. Личното ми мнение е, че с подобно предложение се губи ценно време на съвета, тъй като по ред причини то няма как да бъде прието към днешна дата. В крайна сметка колегите каквото решат, това ще бъде.“

Във връзка с подадената оставка на Илко Стоянов, председателят на ОбС изказа несъгласие с  направените от него изявления за това, че Общински съвет е изчерпан и компрометиран.

Радослав Тасков сподели пред журналисти, че особено след назначаването му за заместник-кмет в друга община, общинският съветник Стоянов не участва активно в работата на съвета и постоянните комисии към него. На практика сесиите обобщават това, което се случва в постоянните комисии, а основната работа се извършва на заседанията на комисиите. Тасков цитира справка за участието на Стоянов в комисиите, в които е включен, според която в Комисията по социална и жилищна политика, от общ брой проведени заседания 34 от началото на мандата, Илко Стоянов е отсъствал от 26, Комисията по бюджет, финанси и европроекти с общ брой заседания – 40, Стоянов е отсъствал от 28, а Комисията за следприватизационен и следконцесионен контрол е провела 8 заседание, на 7 от които Стоянов не е присъствал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене