Бивш директор на гимназия, културен деец, писател и общественик става Почетен гражданин на Симитли

Дългогодишен директор на СУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Симитли, културен деец, писател и общественик ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Симитли“. Това предложение ще гласуват утре общинските съветници на местния парламент.

На празничната сесия, посветена на 24-ти май- Деня на Славянската писменост и култура Йордан Костов ще бъде удостоен със званието. Именитият учител, културен деец и писател е роден в село Яхиново, Дупнишко. Основното си образование завършва в родното си село, средно и полувисше в град Дупница.

След казармата завършва задочно история и български език в Софийски университет. Първо започва работа в село Тросково. От 1964г. работи като директор на основното училище в село Долно Осеново. От 1970г. е учител в гимназията в Симитли, а през 80-та година е назначен за председател на Общински съвет за култура-Симитли.

През 1986г. се завръща в училището в Симитли и го ръководи до 1998 година. В живота си е поставял обществените задължения на първо място, за това е обичан и уважаван от ученици и родители.

Сесията ще се проведе утре, 24-ти май от 11 часа, в читалище „Св.Климент Охридски“.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене