Заслужено! Oтборът на РДПБЗН – Благоевград стана победител в Зоналното състезание по пожароприложен спорт

Комплексният победител в Зоналното състезание е отборът на РДПБЗН – Благоевград, на второ място е отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на трето – РДПБЗН – Перник

Днес РДПБЗН – Кюстендил, бе домакин на зоналното състезание по пожароприложен спорт. Отборите на регионалните дирекции ПБЗН от Кюстендил, Перник и Благоевград се състезаваха в 4 дисциплини – „Изкачване с щурмова стълба“,  „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4х100м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

Зоналното състезание бе открито от комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил. В словото си той подчерта, че състезателната дейност способства както за популяризирането на пожароприложния спорт, така и на пожарникарската професия. Подготовката за състезателна дейност е от значение за усъвършенстването на професионалното и спортно майсторство на служителите и не на последно място – укрепва взаимодействието и колегиалните отношения между служителите от участващите в състезанието  регионални дирекции на ПБЗН. Комисар Георгиев пожела успешно представяне на отборите и победата да бъде за най-добрия.

Класирането по дисциплини е следното:   „Изкачване с щурмова стълба“ – на първо място е отборът на РДПБЗН – Благоевград, на второ – отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на трето – отборът на РДПБЗН – Перник;  „100-метрова пътека с препятствия“ – на първо място е отборът на РДПБЗН – Благоевград, на второ – отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на трето – отборът на РДПБЗН – Перник; „Пожарна щафета 4х100м с препятствия“ – на първо място е отборът на РДПБЗН – Перник, на второ – отборът на РДПБЗН – Благоевград, на трето – отборът на РДПБЗН – Кюстендил; „Бойно разгръщане от мотопомпа“ – на първо място е отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на второ място е отборът на РДПБЗН – Благоевград, на трето – отборът на РДПБЗН – Перник .

Отборът победител ще продължи състезателното си участие в републиканското първенство по пожароприложен спорт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене