Ръководителят на информационното бюро на ЕП в България връчи плакет и сертификати на училището ПОСЛАНИК на ЕС в град Гоце Делчев

“Образованието е това, което вие направите с него! Бъде те динамични, търсещи, информирани млади хора!” С тези думи се обърна към ученическата аудитория в НПГ „ Д. Талев” Теодор Стойчев – ръководител на информационното бюро на Европейския парламент в България.
Той посети НПГ „ Д. Талев”, за да се срещне с гимназистите, работещи по Програмата за училища посланици на Европейския парламент на Дирекцията за информационните бюра на Европейския парламент .
В оживената дискусия стана дума за перспективите пред активните, търсещите , образованите млади хора. Теодор Стойчев разказа от първо лице за възможностите, които предлага ЕС, изтъквайки, че бъдещето принадлежи на хората, ориентирани към решение на проблемите в нашето съвремие.
По-късно на тържествена церемония на ръководителят на информационното бюро на ЕП в България връчи на директора на НПГ – Мария Георгиева, плакет, сертифициращ гимназията като „УЧИЛИЩЕ ПОСЛАНИК” .
Знакът, който е признание за отличната работа на младшите посланици и техните ръководители Марияна Белчева и лена Иванова, ще бъде поставен на видно място в централното фоайе на училището.
Участниците в Програмата по инициатива на информационното бюро на ЕП в София бяха удостоени и с индивидуални грамоти за популяризиране посланията и ценностите на ЕС.

 

 

Снимки: Гергана Войнова

hronika

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене