Добро дело: Двама мъже от Гоце Делчев спасиха бебе

Двама мъже от Гоце Делчев – Костадин Гюдженов и Стоян Русев, намериха и спасиха защитетен вид съвсем малко птиче, бебе сова.</p>

Намерили бедстващото птиче в района на местността Барото и веднага се обърнали за съдействие към председателя на гоцеделчевския клон на Българското дружество за защита на птиците – Димитър Попов.

„Незабавно, след като са открили совата, Костадин и Стоян ми я донесоха и дори купиха за нея бели червеи. Захранихме птичето и с пилешко месо и днес го транспортирахме за фондация „Дивите животни“ /Wild Animals/.

Към спасителната операция на малката сова се е присъединила и фирма „Кар Транс“ – Гоце Делчев, която от своя страна поела транспорта до София, където бебето сова е било посрещнато от екип на Дивите животни, съобщи Димитър Попов, който благодари от сърце на двамата неврокопчани и на местната фирма за бързата реакция по спасяване на редкия вид.

Възможно е намереното птиче да е малко бухалче или вид сова. Поради крехката му възраст все още не може да се каже какъв вид е. Всички видове сови обаче са защитени от Закона за биологичното разнообразие, а някои от тях са включени в Червената книга на България, в категория застрашени от изчезване, коментира природозащитникът.

Иначе за фондация “Дивите животни”, където е била изпратена малката сова, намерена от двамата мъже от Гоце Делчев, се знае, че е българска неправителствена организация, вписана в централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за обществено полезна дейност към Министерството на правосъдието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене