204 абсолвенти от Американския университет получиха дипломите си

204 бакалаври от 22 държави  получиха  дипломите си от Американския университет в Благоевград вчера пред гордите погледи на своите родители, баби и дядовци. Това беше 24-та церемония по дипломирането, а за първи тя се състоя в студентския кампос „Скаптопара“, поради генералния ремонт на площад „Георги Измирлиев“ в областния център на Югозапада. Между гостите се забелязаха Росен Плевнелиев, посланици, депутати и княгиня Мария –Луиза ,която е член на настоятелството.

Почетен оратор на тазгодишната церемония бе Росица Заимова, родом от с. Кочан, възпитаник на АУБ (випуск 2011 г.). Тя е класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа в класацията на Форбс за Европа „30 под 30“ през миналата година.

Половината от завършващия випуск тази година са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Русия, Албания, Монголия, Нигерия, Виетнам и Шри Ланка. 70% от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 37%, следват специалностите „Икономика”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Политически науки и международни отношения”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене