Треньор поискал треньор 600 хиляди долара, за да поеме ЦСКА-София

Чедомир Яневски е поискал годишна заплата от 600 000 долара, за да поеме ЦСКА-София, но въпросните пари са не само за наставника му, а за целия му щаб

Македонският специалист, който направи чудо в родината си, класирайки „Вардар“(Скопие) в групите на Лига Европа този сезон, се е срещнал в четвъртък на обед със собственика на „червените“ Гриша Ганчев. Двамата разговаряли повече от 2 часа, а решението било отложено за следващата седмица. По време на обсъждането е станало ясно, че и двете страни искат да работят заедно, но това ще стане, ако на „Армията“ се разберат с Чедомир Яневски по финансовата част. Мадеконецът иска той и щаба му да получават общо по 50 000 долара на месец. Специалистът е уточнил, че ако се стигне до договор, ще доведе в Борисовата градина поне трима асистенти, сред които ще има кондиционен треньор и такъв на вратарите.

Босът на ЦСКА-София Гриша Ганчев нито е приел, нито отхвърлил финансовите претенции на Чедомир Яневски. Очаква се „червените“ да излязат с контрапредложение към македонеца, който има солидна визитка зад гърба си. Най-вероятно от „Армията“ ще искат да плащат поне с 10 000 долара по-малко на месец на Чедомир и щаба му. Това означава, че ако тримата асистенти взимат по 5 000 долара, старшията ще прибира 25 000, което е приемлив вариант за настоящото статукво в европейския футбол.

Припомняме, че Яневски до момента е работил в гръцкия гранд „Олимпиакос“(помощник-треньор), белгийските Брюж, Гент, Монс, Мускрон и Беверен. Бил е треньор и на сръбския колос „Цървена звезда“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене