Темата: Древното селище„Скаптопара“ и АМ „Струма“

 

Всички чакахме по­сещението на преми­ера Бойко Борисов, за да каже тежката си дума… но не чухме нищо категорично. Всъщност Борисов просто разгледа и чу исканията на хората и каза: „Давам един месец срок на специалистите за нов марш­рут на АМ Струма покрай разкопките на Скаптопара“. Едно е ясно – всички искат Скаптопара да се запази и то на мястото, където е. Може би най-точен отговор може­ше да даде популярният изо­бретател Николай Поповски. Не го видяхме на срещата, затова му се обадихме с ис­кането да коментира темата Древното селище Скаптопа­ра и АМ „Струма“. Ето какво каза той, специално за чита­телите на Топ Преса.

„Спокойно, уважаеми граж­дани на Благоевград и чи­тателите на Топ Преса, каз­усът магистрала Струма и археологически­те разкопки има решение. Ще съществуват и двете, и то при най-мал­ки разходи за корекцията на пътя. Ето какво пред­лагам: След като отидох на място и огледах те­рена, открих решението. Предлагам магистрала­та в участъка да се измес­ти между разкопките и спортната база, пов­дигната на мостови колони до самия бряг. Дори за преминаващите по пътя ще има и панорамна гледка към древното селище Скаптопара. И както се казва, и вълкът сит, и агнето цяло“.

Поз­драви и да дейст­ваме!

КОЙ Е НИКО­ЛАЙ ПОПОВ­СКИ

На 16 май 1991 г. на Ле­тище Кру­мово – пър­вият българ­ски вер­толет Н11В1, кон­стру­иран и израбо­тен от Нико­лай По­повски прави своят първи изпита­телен полет с пилот майор Славчо Манолов. Попов­ски избра Топ Преса, за да разкаже за поредният си проект „Великата шахмат­на царица”. Става дума за шахматна царица, която е мащабно увеличена до 100 метра височина. Стоте ме­тра височина е съобразена с 21 век. Състои се 21 етажа над земята, като всеки един етаж е с вътрешно простран­ство височина 365 см. Това е свързано с възможността по-късно да израства и на всеки сто години да расте с 165 см. Наскоро Николай Поповски по­каза новото си изобретение: Световна симе­трична азбука! Медийна група „Топ Преса“ е първата в све­та, която полу­чи сертификат за ползване на новата Светов­на симетрична азбука! „Топ Преса“ и „Бла­гоевградска ВЕСТ“ са ме­диите, които най-бързо про­зряха в бъде­щето и ефекта, който ще се по­лучи в бъдещо­то внедряване на тази светов­на писменост. Аз предоставям вечни права на медийна гру­па „Топ Преса“, каза Николай Поповски, преди да даде документа на Методи Байрактарски, зам.-председател на редак­ционния съвет на медийна група „Топ Преса“.

Ралица Василева

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене