Върнаха емблемата на незаконното строителство в кметство Петрич Кина Оракова

Със заповед на петричкия кмет Димитър Бръчков е назначена отново на работа едва от емблемите на отдел Архитектурно –строителен контрол към ОбА –Петрич, Кина Оракова. Тя се връща на бял кон, в отдела, в който преди две седмици други двама нейни колеги напуснаха по собствено желание, за да се реализират в столицата. Причината, за внезапно оголване на ключовия ресорен отдел, който е на подчинение на зам. кметът по ТСУ и ОР, Минка Салагьорова, е слабото заплащане.

Оракова бе човекът на бившият зам. кмет Христо Георгиев, и присъстваше винаги на всички показни акции, организирани от общината по повод неизрядни петричани. Тя обаче не успя да се пребори за незаконния обект, на метри от дома на градоначалникът, който от години се владее нелегално от петричанка, комшийка на служител на ВиК –Петрич, Евтим Кръстев. Пред дни имота, който е общинска собственост бе ограден, и поставени метални заграждение, с врати за влизане единствено от петричанката.

Той представлява огромна градина, засята с плодни дръвчета, които иначе са в разрез с всякакви законови разпоредби. Кина Оракова бе филмирана от местен строителен предприемач, при акция осъществена по времето на предишния кмет на Петрич, В. Илиев, заедно с колега си Димитър, който пък бе арестуван показно от петричките полицаи, при вземане на подкуп, в градинката пред паметника на Антон Попов, по време на заседание на ОбС.

Назначението и шокира колегите и, защото тя бе първата уволнена от отдела при всъпването в длъжност на Д. Бръчков като кмет на община Петрич, веднага след 2016 година. Колегата и уличен в вземане на подкуп Димитър в момента работи като служител във фирма, чийто седалище се намира на метри от сградата на общината. Там строителни работници санират помещенията, на втори етаж, които се владееха по наем от петрички адвокати, а на партера се намира кантората на ЧСИ-Шукри Дервиш.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене