Свържете се с нас

Таблоид

Върнаха емблемата на незаконното строителство в кметство Петрич Кина Оракова

Публикувано

на

Със заповед на петричкия кмет Димитър Бръчков е назначена отново на работа едва от емблемите на отдел Архитектурно –строителен контрол към ОбА –Петрич, Кина Оракова. Тя се връща на бял кон, в отдела, в който преди две седмици други двама нейни колеги напуснаха по собствено желание, за да се реализират в столицата. Причината, за внезапно оголване на ключовия ресорен отдел, който е на подчинение на зам. кметът по ТСУ и ОР, Минка Салагьорова, е слабото заплащане.

Оракова бе човекът на бившият зам. кмет Христо Георгиев, и присъстваше винаги на всички показни акции, организирани от общината по повод неизрядни петричани. Тя обаче не успя да се пребори за незаконния обект, на метри от дома на градоначалникът, който от години се владее нелегално от петричанка, комшийка на служител на ВиК –Петрич, Евтим Кръстев. Пред дни имота, който е общинска собственост бе ограден, и поставени метални заграждение, с врати за влизане единствено от петричанката.

Той представлява огромна градина, засята с плодни дръвчета, които иначе са в разрез с всякакви законови разпоредби. Кина Оракова бе филмирана от местен строителен предприемач, при акция осъществена по времето на предишния кмет на Петрич, В. Илиев, заедно с колега си Димитър, който пък бе арестуван показно от петричките полицаи, при вземане на подкуп, в градинката пред паметника на Антон Попов, по време на заседание на ОбС.

Назначението и шокира колегите и, защото тя бе първата уволнена от отдела при всъпването в длъжност на Д. Бръчков като кмет на община Петрич, веднага след 2016 година. Колегата и уличен в вземане на подкуп Димитър в момента работи като служител във фирма, чийто седалище се намира на метри от сградата на общината. Там строителни работници санират помещенията, на втори етаж, които се владееха по наем от петрички адвокати, а на партера се намира кантората на ЧСИ-Шукри Дервиш.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА“

коментара

Реклама
loading...

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ