Автоинструктор промени живота си с игра на карти

След неочаквана намеса на съдбата един парижки автоинструктор се събуди по-богат със 700 000 евро спечелвайки покер турнир.

Допреди малко повече от седмица французинът Никола Дюмонт едва ли си е представял, че ще спечели най-престижния покер турнир на Стария континент – финала на Европейския Покер Тур (EPT), провеждащ се в Монте Карло. Само че една резервация, която е на път да остане незапълнена, променя живота на французина.

Покерът не е непознат за Дюмонт. Той играе всяка седмица в малки онлайн турнири като допреди звездната си победа е успял да си докара 20 000 евро от своето хоби. Запален по играта е и неговият най-добър приятел Жулиен Перус, който запазва място за участие в едно от най-очакваните събития в годишния покер календар – EPT. За съжаление, Перус е възпрепятстван и не може да вземе участие на турнира, затова предлага на Дюмонт да го замести. Никола не само че се съгласява, но няколко дни след това оставя името си в историята на покера като печели турнира.

Автоинструкторът е поредният пример, че в тази игра на карти името и предишните победи не са гаранция за успех. След шест изтощителни дни, Дюмонт си спечелва място на финалната маса, на която ще се реши кой ще е новият покер шампион на Европа. Че Никола има пред себе си сериозни опоненти е меко казано. На финалната маса французинът се изправя срещу най-печелившия финландски играч Патрик Антониус. До момента финландецът е изкарал 11 млн. долара от покер като през 2005 има трето място на финала на EPT в Барселона, а месец по-късно печели финалното събитие от същия турнир в Баден-Баден. Освен Антониус за победа е дошъл и петият най-печеливш немски покер играч Оле Шемиън, който от своята покер кариера си е спечелил $15 млн. Дейвид Питърс, десетият най-печеливш американски покер играч също е на финалната маса. Питърс има печалби за $21 млн. включително и най-желания трофей в покер средите – гривна от Световните покер серии. Въпреки сериозните опоненти, Дюмонт печели и последното раздаване, като в ръцете си държи двойка дами. Така, след първоначалните 574 участници борещи се да триумфират от финалното събитие на EPT, Никола Дюмонт показва най-резултатни умения.

Освен голямата награда от 700 000 евро, французинът печели и платинен пропуск за новосформирания турнир PokerStars Players Championship. Той е най-амбициозното попълнение в календара на PokerStars, като първото издание ще се проведе през януари догодина на Бахамите. Пропускът е на стойност $30 000 като включва транспортни разходи, престой в хотел както и входната такса за участие в турнира. Компания на Дюмонт на екзотичната дестинация ще му прави и Жулиен Перус, който също има платинен пропуск спечелен от друг турнир.

Историята на Никола Дюмонт съвсем не е уникална в света на покера. Макар опитът в играта да дава сериозно предимство, не са редки случаите, при които малокалибрен играч или дори абсолютен аматьор изцяло преобръща живота си в рамките на ден. В тази игра на карти печели този, който притежава най-пълноценния баланс от умения, концентрация и издръжливост. Както се вижда от този финал на EPT, мултимилионната сметка не е гаранция, че притежателят и е абсолютния фаворит на масата. А за Дюмонт, който е съвсем близо до първия си милион, остава да посети Бахамите с достатъчно мотивация да покаже, че е готов за да покорява нови върхове в покера.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене