ВИДЕО: Превозвачи от Гоце Делчев: Ще блокираме Брюксел, ако се приемат мобилните пакети на Макрон

Местната структура на Съюзът на международните превозвачи в Гоце Делчев солидарно се включиха към националния протест организиран от централното ръководство на Съюза Недоволството им е заради обсъждания от Европейския съюз Пакет за мобилност. От бранша се опасяват, че новите правила, нашумели като „Закона Макрон”, ще оставят без работа 120 000 българи. Ако се приемат предложените от Макрон нови изисквания към международните превозвачи в гоцеделчевският регион ще бъдат засегнати над 30 превозвачески фирми.

Колоната от товарни камиони на гоцеделчевските превозвачи, закичени с националния флаг и лозунги против дискриминиращите българските и Източно-европейските страни, потегли от входната част на града към КПП Илинден, маршрут, определен от централното ръководство на Съюза на превозвачите

„Ако не се съобразят с несъгласието ни с приемането на промените на условията за международните превози сме готови да насочим автомобилите си към Брюксел. Нещо повече. Готови сме и на по-крайна мярка – засегнатите превозвачи от Източна Европа ще спрем превозите за западните страни и те също ще спрат защото сме много и те са също зависими от нас!“, заявиха протестиращите в Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене