Банскалия, съдружник на „Кокаиновите крале – Джипсовете“ и Кенеди единствен кандидат да изгради 5 сондажни кладенеца за 350 000 лв в Благоевград

Бизнесменът Константин Обецанов, който е съдружник на „Кокаиновите крале Джипсовете“ от Банско и Кенеди единствен кандидат да изгради 5 сондажни кладенеца с напоителни системи към тях за поливане на зелени площи в Благоевград.

Фирмата му „ВИП 2004“ ЕООД бе без конкуренция за обществената поръчка на община Благоевград, по която вчера бяха обявени кандидат-изпълнителите.

Прогнозната стойност на поръчката, определена от общината, никак не е малка – 345 579,68 лв. с ДДС, заради което липсата на интерес от страна на строителните фирми е наистина озадачаващ факт.

Фирмата на банскалията К. Обецанов срещу предложената от общината сума от близо 350 хил. лв. трябва да изгради един кладенец край алеята към Бачиново при детската площадка, два в жк „Запад“ и два в жк „Струмско“ и поливни системи към тях.

Очаква се, комисията ще прегледа документите на фирмата от Банско, за да се произнесе дали офертата й отговаря на изискванията, поставени от общината, преди да отвори ценовата й оферта.

Припомняме, че преди няколко дни ОбС-Благоевград стопира продажбата на общинска земя на съдружник на Джипсовете от Банско – Константин Обецанов – „Коки“, който е един от собствениците на нощни клубове в курортното градче, където се продават наркотици, като топъл хляб.

Името му бе замесено и покрай жестокото убийството на покойният вече подземен бос Васил Донев – Доневио.

Местните парламентаристи върнаха за преразглеждане 29 точка от дневния ред, относно постъпило заявление с вх. №0207-1/20.03.2018 г. от „Благоустройствени строежи“ ЕООД с управител Константин Обецанов.

Общинският съветник от БСП Антон Асиски обясни, че цената на имота е доста занижена, пазарната стойност на имота е 14 евро на кв.м. , а цената за която се продава не отговоря на стойността на имота. „На практика ние ощетяваме община Благоевград. Освен това има несъответствие по натурален акт, сградите са 16, а всъщност те са 19“,обясни Асиски.

Съветничката Злата Ризова обясни, че е съгласна собственикът на сградата да купи земята, но не на определената цена. „Колеги, не е смешно, а скандално! Продаваме 39 декара по пазарна цена 129 601 лева, т.е 3 лева и 19 стотинки на кв.м.,това е скандално!, заяви от трибуната Злата Ризова.

Съветникът Илко Стоянов изтъкна, че собственикът на „Благоустройствени строежи“ Константин Обецанов участва в Консорциум за изпълнител на обществена поръчка за милиони, а иска да купи общинска земя на безценица.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене