Свържете се с нас

БСП

Николай Бериевски е новият председател на младите социалисти в България

Published

на

През изминалия уикенд, в град София се проведе IV- та Национална отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Младите социалисти от цялата страна избраха своя нов лидер в лицето на международния секретар на Младежкото обединение- Николай Бериевски. Той бе избран с 241 гласа при явно гласуване.
Младежкото обединение в БСП от област Благоевград бе представлявано от 16 делегати на Национална отчетно – изборна конференция. Младите социалисти от Пиринско могат да се похвалят с избора на четирима представители в Националния съвет на Младежкото обединение в БСП . Това са настоящият областен координатор на младите социалисти- Ваня Маникатева, лидерът на младежите в Гоце Делчев – Гергана Орманлиева, Александра Лилкова от Благоевград и Костадин Харисков – Гоце Делчев.
Николай Бериевски бе номиниран за председател на Младежкото обединение в БСП от всички младежки структури в област Благоевград на провелите отчетно- изборни заседания през изминалия месец. Младите социалисти е Пиринско категорично се обявиха в негова подкрепа.
„За нас е изключителна чест и гордост, че област Благоевград ще бъде представлявана от четирима членове на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП. Благодарна съм за отдадеността и силата, които показахме всички представители от област Благоевград. Чака ни много работа. Пожелаваме успех на новия председател на Младежко обединение в БСП – Николай Бериевски и неговото ново ръководство. Могат да разчитат на нас! „ – коментира Ваня Маникатева.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

БСП

ГЕРБ-Кресна поиска обществено обсъждане за определяне цените за ползване на минералната вода, БСП – отказа

Публикувано

на

Местната структура на ГЕРБ в община Кресна отново алармира за незачитане на принципа за демократичен диалог от страна на групата на общинските съветници на БСП и кмета Николай Георгиев /БСП/.

На последната сесия на Общински съвет – Кресна беше обсъдено бъдещето на местните минерални извори и добиваните от тях водни ресурси, във връзка с новите изменения на Закона за водите. С измененията в закона отпадат концесиите за минерални водѝ и се дават правомощия на Общински съвет да определя цените за кубичен метър използвана минерална вода, а на кметовете – да сключват договори за ползване на водните богатства.

Групата на ПП ГЕРБ в местния парламент настоя определянето на цените и реда за ползването на минералните водѝ в общината да се направи задължително след провеждане на обществено обсъждане по темата, на което гражданите да бъдат информирани по въпроса и да изразят своето мнение. Идеята за сондиране и съобразяване с общественото мнение обаче не се хареса на групата на БСП и те директно гласуваха цени за кубичен метър вода и ред за ползване, категорично отхвърляйки всякакъв обществен диалог по темата.

Темата за минералната и питейната вода за гражданите на Кресна е много наболяла – от остарялата инфраструктура и загуби по трасето, през неуспеха на станалата прословута водна асоциация в областта, провалена заради кмета на Кресна, до съмнения за опасни отлагания във водата и неуредици с използването на минералната вода в общината. Заради това, както и поради самата идея за демократично управление, местната структура на ПП ГЕРБ вярва и твърдо настоява, че такъв въпрос трябва обезателно да бъде обект на обществен диалог, а не да бъде решаван от шепа представители при затворени врата и без никаква гражданска осведоменост.

Общинските съветници на ПП ГЕРБ в общината се опасяват и че има предпоставки за опити за измами от бъдещите потребители на минералните водѝ. Тъй като цените са различни за различните типове потребление (например най-ниски са цените за промишлени цели, а най-високи – за лечебни) са възможни опити за възползване от слаби места в системата. До момента в общината контролът на ползването на минералните водѝ не се е доказал като особено ефективен и общинските съветници на ГЕРБ се страхуват, че това може да продължи и в бъдеще.

Структура на ПП ГЕРБ в община Кресна смята, че общинското управление е длъжно да информира подробно и да се съобразява с волята на гражданите за всяко едно решение, което касае природните богатства на общината. Понеже тях ги е имало много преди нас и ще останат много след нас, изключително важно е с тях да се борави разумно, премислено, и по начин, който да бъде в най-добрия дългосрочен интерес на идните поколения.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Благоевградска ВЕСТ

Тази седмица във вестник „Благоевградска ВЕСТ“ / бр. 32

Публикувано

на

* Костадин Паскалев иска да се завърне на кметския пост в Благоевград?

* СЕКС СКАНДАЛ В ЮЗУ?!

* СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ В „БЛАГОЕВГРАДСКА ВЕСТ“ Оправиха неизползваемите доскоро детски площадки в благоевградския квартал „Струмско“

* Режисьорът Валентин Гошев: Исках да стана футболист, не актьор, но нашите ме спряха…

* СРАМОТА! Централна градска градина – без вода и тоалетна!

* Благоевградчанин пристигна от Чикаго, за да се ожени по български!

* Сълзи, смях и много веселие по време на партито на 4 „Б“ клас от VI СУ „Иван Вазов“

 

Благоевградски клюки

 

* МАНИКАТЕВА ЯХНА МАГАРЕ!

* ХАНДЖИЙСКИ ОТГОВОРИ НА БАЙРАКТАРСКИ

* БОГДАНСКА ИНКОГНИТО НА СТОБСКИТЕ ПИРАМИДИ

ВЕСЕЛА АЛЕКСИЕВА СЕ ОТКАЗА ОТ МОДЕЛСТВОТО?!

 

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2018
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ