Свържете се с нас

БСП

Николай Бериевски е новият председател на младите социалисти в България

Публикувано

на

През изминалия уикенд, в град София се проведе IV- та Национална отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Младите социалисти от цялата страна избраха своя нов лидер в лицето на международния секретар на Младежкото обединение- Николай Бериевски. Той бе избран с 241 гласа при явно гласуване.
Младежкото обединение в БСП от област Благоевград бе представлявано от 16 делегати на Национална отчетно – изборна конференция. Младите социалисти от Пиринско могат да се похвалят с избора на четирима представители в Националния съвет на Младежкото обединение в БСП . Това са настоящият областен координатор на младите социалисти- Ваня Маникатева, лидерът на младежите в Гоце Делчев – Гергана Орманлиева, Александра Лилкова от Благоевград и Костадин Харисков – Гоце Делчев.
Николай Бериевски бе номиниран за председател на Младежкото обединение в БСП от всички младежки структури в област Благоевград на провелите отчетно- изборни заседания през изминалия месец. Младите социалисти е Пиринско категорично се обявиха в негова подкрепа.
„За нас е изключителна чест и гордост, че област Благоевград ще бъде представлявана от четирима членове на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП. Благодарна съм за отдадеността и силата, които показахме всички представители от област Благоевград. Чака ни много работа. Пожелаваме успех на новия председател на Младежко обединение в БСП – Николай Бериевски и неговото ново ръководство. Могат да разчитат на нас! „ – коментира Ваня Маникатева.

коментара

БСП

БСП стартира 24-часова Българска свободна телевизия (БСТВ)

Публикувано

на

БСП внасе днес документи в Съвета за електронни медии (СЕМ) за регистриране на новата партийна телевизия.

Тя ще се казва Българска свободна телевизия (БСТВ), а логото ѝ вече е патентовано.

Документите бяха внесени от лидера на левицата Корнелия Нинова и от Любомир Коларов, който се очаква да оглави медията. Той е управител на дружеството „Българска свободна медия“, което трябва да подаде документите за лиценза.

Любомир Коларов е завършил образованието си в Московксия държавен университет, специаността му е „Телевизионна и радио журналистика“. Бил е кореспондент на БНТ в Москва (1971-1977), както и главен редактор на обществената телевизия. Бил е водещ на редица предавания. Оставил е във фонда на БНТ над 100 документално-публицистични филма и авторски предавания.

Създаването на партийна телевизия на БСП беше предизборно обещание на Корнелия Нинова преди да стане лидер на партията.

Формално обаче създаването на медията започна на 10 юни, когато пленумът на партията взе решение до 15 юли Изпълнителното бюро и фондация „Дума“ да са готови с необходимите документи.

Очакваше се те да бъдат подадени в СЕМ месец по-късно, но това става чак сега. Дотогава трябваше да бъде ясно и името на медията, което беше официално обявено днес.

Червената телевизия ще е обществена, а не чисто партийна, няма да залага на пряка пропаганда, а ще се търсят различни мнения.

Ще има и новинарси емисии, и публицистика. Новините обаче ще са с по-малко теми от вече популярните емисии на големите телевизии, но с повече разширени репортажи по определени проблеми.

Най-силен акцент телевизията на БСП ще има върху местната власт и това ще е една от основните теми в програмната схема. Ще има цели предавания и репортажи по проблемите на хората по градове и села. Така БСП ще се подготви за предстоящите местни избори през 2019 г.
Елена Йончева и Велислава Дърева засега не са включени като водещи. Може да гостуват в предавания, за да говорят като свои разследвания, но не и да водят предавания, уточни лидерът на БСП. По думите ѝ телевизията ще излъчва 24 часа без прекъсване.
„Доказваме, че със средствата в размер на 2 млн. лв. можем да направим телевизия. Стартираме с този бюджет, ако се разширяваме, ще потърсим и възможността за допълните пари от партийната субсидия“, добави Корнелия Нинова.

През май тя обяви: „Има проблем със свободата на медиите. Част от проблема е, че се финансират през европейски програми от правителството и това ги прави зависими от властта. Позициите на БСП като опозиция често се неглижират от медиите. Затова се надявам от 1 октомври да тръгне телевизията на БСП“.

Над 30 молби за работа в новата си телевизия са получили на „Позитано“ 20. Сред тях има и работещи в други медии журналисти, но и много току-що завършили.

Парите за телевизията засега ще идват от държавната субсидия, като пленум вече гласува 2 милиона за целта.

Улеснение е, че БСП има добра техническа основа, на която да стъпи. На „Позитано“ 20 отдавна има специално оборудвано аудио-визуално студио с оператор, който снима важните за червените събития.

БСП отдавна има и свой канал в YouTube, който се казва „Звезда“, в който качва видеоклипчета основно от пресконференции и изказвания на Нинова, от срещи и важни теми, от парламентарния контрол./Епицентър

Корнелия Нинова: Бъдещата медия ще даде възможност за свободно изразяване на мнения

Председателят на БСП Корнелия Нинова и управителят на дружеството “Българска свободна медия” Любомир Коларов подадоха днес документи в СЕМ за регистрация на телевизия. „Избрахме името „Българска свободна телевизия“, защото вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите да се представят такива, каквито са, без цензура“. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова при внасянето на документите в СЕМ. Според нея бъдещата медия ще спомогне България да не е на в края на класациите по свобода на словото. По думите й стремежът е до декември тази година телевизията да стартира, но това зависи и от СЕМ. Нинова допълни, че по медията ще е обществена и ще наблегне основно новини и публицистични предавания. Вече има заявен голям интерес към новата телевизия както от журналисти с опит, така и от завършващи по специалността млади хора.

Любомир Коларов: Девизът на нашата телевизия ще бъде „Бъди свободен“

„Телевизията ще бъде обществена. Имаме желанието да бъде интересна и ще заложим на информацията и публицистиката“. Това заяви Любомир Коларов. Той добави, че обществото се нуждае преди всичко от точна, ясна и проверена информация, която да разкрие истината за ситуацията у нас и в чужбина. „Девизът на нашата телевизия ще бъде „Бъди свободен“, обяви Любомир Коларов.

коментара

Продължете с четенето

БСП

Момчил Неков в Кресна – една година след пожара

Публикувано

на

По покана на кмета на община Кресна Николай Георгиев на “Малка Богородица”  08.09.2018г. Евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в Европейския пармамент, посети два курбана в село Влахи и село Ощава. В село Влахи евродепутатът имаше възможност да посети най-старата черква в региона „ Света Богородица”, която е възстановена със собствени средства и усилията на жителите.

Село Ощава беше пострадало при разразилия се миналата година голям пожар на горски масиви в региона. Неков посети и една от най-пострадалите къщи от пожара.  „Една година след пожара продължаваме да възстановяваме къщата на дядо Митко. Следите от пожара още личат! “- каза кметът на община Кресна Николай Георгиев.

В град Кресна евродепутатът се срещна с граждани. Там той бе посрещнат от лидера на социалистите – Петър Петров. „Региона е богат на природни ресурси. И може да се развиват нишови продукти“ – заяви Неков пред присъстващите.

Момчил Неков беше специален гост на фестивала в село Баня  „ Свири ми се , пее ми се, оро ми се игра„ ,  за втора поредна година организиран от кмета – Мария Юрганчева.

„Баня е второто в страната населено място след Велинград по брой минерални извори, а фестивалът е чудесна възможност да съхраним българските традиции  и да привлечем повече туристи в този прекрасен край на България, който предлага и своите уникални храни“ – това заяви  Момчил Неков, който откри събитието,  облечен в традиционна за региона народна носия.

На фестивала гости бяха Областният председател на БСП Благоевград и заместник кмет на община Гоце Делчев- Валери Сарандев, народните представители от регона от ПГ на БСП за България- Богдан Боцев и  Николай Бошкилов, Костадин Дурчов председател на общинската организация на БСП Банско и лидерът на младите социалисти в Благоевград Веселин Христов.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ