Свържи се с нас

БСП

Николай Бериевски е новият председател на младите социалисти в България

Публикувано

на

През изминалия уикенд, в град София се проведе IV- та Национална отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Младите социалисти от цялата страна избраха своя нов лидер в лицето на международния секретар на Младежкото обединение- Николай Бериевски. Той бе избран с 241 гласа при явно гласуване.
Младежкото обединение в БСП от област Благоевград бе представлявано от 16 делегати на Национална отчетно – изборна конференция. Младите социалисти от Пиринско могат да се похвалят с избора на четирима представители в Националния съвет на Младежкото обединение в БСП . Това са настоящият областен координатор на младите социалисти- Ваня Маникатева, лидерът на младежите в Гоце Делчев – Гергана Орманлиева, Александра Лилкова от Благоевград и Костадин Харисков – Гоце Делчев.
Николай Бериевски бе номиниран за председател на Младежкото обединение в БСП от всички младежки структури в област Благоевград на провелите отчетно- изборни заседания през изминалия месец. Младите социалисти е Пиринско категорично се обявиха в негова подкрепа.
„За нас е изключителна чест и гордост, че област Благоевград ще бъде представлявана от четирима членове на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП. Благодарна съм за отдадеността и силата, които показахме всички представители от област Благоевград. Чака ни много работа. Пожелаваме успех на новия председател на Младежко обединение в БСП – Николай Бериевски и неговото ново ръководство. Могат да разчитат на нас! „ – коментира Ваня Маникатева.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

БСП

“Ние пишем на кирилица” обедини млади социалисти в цяла България

Публикувано

на

Инициативата „Ние пишем на кирилица” обедини млади социалисти от цяла България по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост- 24 май. Идеята на проекта е младите хора да припомнят стихове на класици на българската литература на своите съграждани на един от най- светлите българските празници.

Младежи от София, Благоевград, Пловдив и Варна се включиха в кампанията. Те организираха походи из централните части на градовете, в които подаряваха на съгражданите си книгоразделители с логото на кампанията „Ние пишем на кирилица“ и свитъци със стиховете на Яворов, Дебелянов, Далчев и др.

„Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е специална дата за всички нас. България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на целия света. Ние притежаваме богата култура, която трябва да помним, пазим и съхраняваме, но не само на 24-ти май, а всеки ден.”, каза Николай Бериевски, председател на МО в БСП.

По случай 24-ти май младите социалисти заснеха и видео, в което те рецитират знаковата ода „Българският език“ на Иван Вазов. Клипът е сниман на емблематични места, свързани с българската култура и история- Народна библиотека, Софийски университет, Народно събрание,  Министерски съвет, Ларго, Народен театър „Иван Вазов” и НДК.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

БСП

Паскалев на среща на председателите на БСП: Време е да пратим ГЕРБ в Благоевград в Б Група

Публикувано

на

Такса смет в града на Димитър Благоев ще се повиши в пъти, а разкопките на Скаптопара може да се запазят с 2 милиона, алармира още бившият градоначалник.

Силните послания за предстоящите местни избори прозвучаха на срещата между настоящия лидер на БСП Благоевград Любен Милев и предшествениците му. „Неслучайно избрахме навечерието на 24 май за тази среща. Тя е знакова, вие сте наши учители, а ние – настоящото Изпълнителното бюро на БСП Благоевград, сме вашите ученици.”, откри срещата Милев, „Днес определяме стратегическите политики на БСП за Благоевград след текущото лошо и неуспешно управление на ГЕРБ”

Сред бившите водачи на  Столетницата в Пиринско, най-пламенен беше кметът на Благоевград от 1995 до 2001 и от 2007 до 2011 и бивш регионален министър Костадин Паскалев, който вдъхнови колегите си: „В Благоевград е избрана най-скъпата технология за обработка на боклуци в Европа. европейска  на европейско ниво. Разходът за обработка на битови отпадъци е 100 лв. на тон, сравнени с досегашните 3-4 лв. на тон. Ще стигнем до уникално скъпа цена за благоевградчани. Според мен това е безумие.

С  още 2-3 милиона лева въпросът с град Скаптопара може да се реши и да се запази както едното така и другото. Твърденията, че трябват 85 милиона за да се запазят разкопките са пълен абсурд.  Да разкажем на гражданите какво е открито там. Да  кажем, че там имаме и критско- микенска култура 6-7 в. пр. Хр. Отгоре имаме средновековна крепост, която може да се възстанови. Да имаме между Македония и Гърция една средновековна крепост в Благоевград. Защо кметът не се е заинтересувал от тези теми?  Ами тракийските гробници, които са в Рилци и Дъбрава?”, попита още Паскалев.   „Нашият футболен отбор Пирин е в Б група, трябва да пратим и ГЕРБ в Б група! „- бе категоричен той.

Лидерите на БСП споделиха възмущението на Паскалев от политиките на ГЕРБ и техния кмет  относно древния град Скаптопара, обработката на отпадъци и напълно ненужния „ремонт ” на площада пред Общината. „Цялата ВиК система под площада е компрометирана от 1987 до днес не е правено нищо. И това сменяне на плочки няма нищо общо с онова , което трябва да се случи в Благоевград и неговия център.”, коментираха участниците в събитието.

 „В навечерието на празника на Благоевград ние сме готови да поемем ангажимент пред съгражданите си за ясна и твърда  опозиция на политическия и икономически модел на кмета Камбитов и приближените му бизнес кръгове”, заключи Любен Милев.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ