Иво Димчев представя първия си албум „Скулптури“ по време на фестивала „Тара-ра-бумбия“

След премиера във виенския „Фолкстеатър“ и представяне на фестивала „One Dance Week“ през миналата година, Иво Димчев идва и в Благоевград. Той ще представи първия си албум „Скулптури“ на 18 май от 21:30 часа в Голямата зала на ДТ „Н.Вапцаров“, в рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“.

Хореограф и пърформанс артист със световно признание, Иво Димчев става все по-популярен с музиката си, първоначално композирана за различни представления през годините и записана с нов аранжимент. Албумът съдържа 12 парчета, в които оперната школовка на гласа на Димчев среща меланхолията на артисти като Anthony and the Johnstons и електронната музика. „За мен пеенето и творчеството с музика е било винаги орнамент към по-сериозната ми работа като режисьор и хореограф. Драматургията досега е била основна част от работата и експериментирането с различни теми и формати – театрални и сценични. Музиката винаги е освежавала спектаклите ми. Но реших в един момент да изкарам песните от контекста на спектаклите и да разбера дали те могат да съществуват самостоятелно. Оказа се, че се чувстват доста комфортно“, споделя артистът.

Билети се предлагат на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Жители и гости на Благоевград ще станат част от един световен спектакъл на изкуството..

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене