Свържете се с нас

Светско

Депутатът Богдан Боцев връчи грамоти от двата конкурса на талантливите деца от Гърменско

Публикувано

на

Една седмица децата на Гърмен пяха, танцуваха и рисуваха в Седмицата на детската книга и творчество, организирана от Читалище „Искра 1924“-Гърмен, с финансовата подкрепа на ОбС на БСП-Гърмен.

Празничните дни бяха съпътствани с много награди и щастливи емоции и благодарности към всички участници от организаторите.

Финалът завърши с реализирането на двата конкурса есе на тема „Европа, моя дом в каква страна искам да живея“ и конкурс рисунка „Моята мечта“, които преминаха под патронажа на народния представител от БСП за България – Богдан Боцев.

В двата конкурса активно се състезаваха 77 деца, освен индивидуалните награди, участниците получиха и една обща награда, а именно покана от депутата да посетят българския парламент на 6. юни!

Журито в състав: председател – Ели Давидова, и членове: Ибрахим Къдриев и Йорданка Ралева през празничната седмица излъчиха и талант на Гърмен.

Титлата бе заслужено присъдена на 6-годишният Божидар Топалов, който се представи прекрасно с песента на Графа „Вече 10 години съм на този свят“.

Тазгодишната миска №1 стана чаровната Анна Цветкова.

Първото място в рецитала бе присъдено на Елена Попангелова от Гърмен, която е ученичка в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Мтодий“ в Гоце Делчев, а второто място зае малката и талантлива украинка Ана Кондратюк, дъщеря на Татяна Кондратюк, за които в момента текат подписки в Гърменско и страната за спасяването им от екстрадиция в Украйна, тъй като държавата отказва да даде постоянен статут за пребиваването им в България.

коментара

Таблоид

Да изчистим Благоевград от таратайките

Публикувано

на

Екипът на Топ Преса отново стартира рубриката „Да изчистим Благоевград от таратайките“. Безспорният фактор сред печатните медии помага на жителите на областния център в битката за паркоместа.

Поредната таратайка, която ви показваме, е Daewoo Tiкo без регистрационни номера. Колата е паркирана под тераса на жилищен блок в ж.к. „Ален Мак“.

Вестник  “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изчезнаха два знака от кръгово кръстовище в Благоевград!

Публикувано

на

Репортери на Топ Преса забелязаха, че знакът, който бе съборен от явно некадърен шофьор, е изчезнал. Той се намираше на кръстовището на ул. „Александър Стамболийски“, ул. „14-ти полк“ и ул. „Джеймс Баучер“. Едно обаче не е ясно дали е откраднат или някой е сметнал, че при наличието на още знаци в близост, може и без него. Факт е, че въпреки забраната от там да преминават каруци това е едно от възловите места от където цигани катерят ул. „14-ти полк“. Съмненията са, че някой просто го е качил в каруцата си.

Липсващите знаци са от особенна важност и би трябвало да бъдат възстановени.
Те са:
Пътен знак Г12 „Кръгово движение“– група Г. Знакът, който показва, че непосредствено след него следва кръгово движение. Пътните знаци със задължителни предписания се поставят непосредствено пред местата, за които се отнася конкретното задължение. Всички знаци от тази група са сини с бял символ в средата, указващ действието, което участникът в движението трябва да извърши. Другото важно обозначение беше пътен знак номер Б3 “Път с предимство”.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ