Десетки шофьори проверени при акция за безопасно поведение на пътя в Благоевград

полиция

Днес в Благоевград се проведе специализирана операция на отдел „Пътна полиция” и на Института за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“. Кампанията е под надслов „Шофирай отговорно и толерантно“.
Десетки шофьори бяха проверени по метода на широкообхватния модел. Това, за което се следи по време на проверките е шофиране в нетрезво състояние или без шофьорска книжка, използване на обезопасителни колани. „Тази операция цели да накара водачите да бъдат по-отговорни и по-толерантни на пътя. Ние съблюдаваме за спазване на правилата за движение по пътищата от водачите”, заяви инспектор Елена Чамишка.
В акцията на КАТ „Пътна полиция” се включиха и младежи от Института за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“. От тях шофьорите получиха антистрес топки, върху които да изкарват агресията си вместо върху педала. Всеки водач получи и брошура с десетте заповеди за отговорно и толерантно поведение на пътя.
„Бъди концентриран през цялото време докато шофираш, бъди спокоен зад волана, запази самообладание в рискови ситуации, с усмивка дай предимство и благодари, ако за теб направят този жест”, прочете част от брошурата със заповеди Цветелина Стоева, „Отворена младеж”.
Само за два часа днес преди обяд пътни полицаи към ОД на МВР – Благоевград провериха над 30 водачи на МПС.
„Ние искаме да апелираме водачите не да им действаме стресово, а да насочат вниманието си да бъдат по-внимателни на пътя и да стигнат невредими до крайната точка, която са избрали”, подчерта инспектор Чамишка.
„Мисля, че е полезна тази инициатива, защото е важно да припомняме по-често на обществото какви са проблемите на пътя”, каза Радостин Валеов – шофьор.

Акцията за безопасно и толерантно поведение на пътя ще продължи до 23 май на територията на цялата страна.

Е79

полиция

101463-akcia-policia-bl-dreger

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене