Родителите на наръгания Борислав от Катунци: Сигурно погрешно сме го възпитавали да прави забележки

18-годишният Борислав Великов, който беше наръган с нож вчера в тролей №7 в София, учи в спортното училище на ЦСКА. Тренира джудо и самбо, а инцидентът може да повлияе сериозно на плановете му за бъдещето.

Борислав е в стабилно състояние, но ще остане в болница няколко дни. Нападателят му – Георги Георгиев, е арестуван. Той е криминално проявен и е действал под въздействието на наркотици. Извършителят е осъждан е за хулиганство, кражби и нанасяне на телесна повреда. Прокуратурата му поиска поиска постоянен арест.

18-годишният Борислав и приятелката му се качват в тролея, където имало свободни места, но седалките били омазани с доматен сок и люспи слънчоглед. Борислав направил забележка на няколко 10-годишни деца да не цапат и това отключило агресията на 33-годишния Георги, който бил с тях.

Борислав е прободен с швейцарско ножче и има късмет, че острието не стига до сърцето му. „При вземане на въздух усещам страшни болки. Казаха, че е на 2 см от сърцето, дробът е само прободен, не е пробит. Така че засега, предполага се, че няма никаква опасност. Обаче страшно много боли”, призна пред bTV Борислав.

Той направил забележка на децата да не цапат в тролея, но последвали обиди и сблъсък с мъжа, който ги придружавал. „Дойде при мен, започна да ме блъска, след това аз го бутнах назад. След това тръгнах да се обръщам, да не направи нещо и на моята приятелка”, разказа още пострадалият.

„Първия път се опита да ме набоде, аз се предпазих, но втория път не можах и ми заби ножа. След това си свалих дрехите, излязох и легнах на земята. Започнах да си притискам силно раната, след това ми причерня. Затворих си очите и чувах само гласове отстрани”, допълни разказа си Борислав.

Приятелката му заяви, че страшно много се е изплашила.

Борислав е категоричен, че нападателят трябва да понесе своята отговорност, но каквото и наказание да му дадат, той няма да изпита болката, която той самият е изпитал.

А как бащата на Борислав – Георги Великов, си обяснява станалото? „Не знам, сигурно погрешно сме го възпитавали да прави забележки. Сигурно е трябвало като овци да сме”, заяви Георги Великов.

Нападателят е обвинен за опит за убийство по хулигански подбуди. Той е задържан благодарение на адекватната реакция на шофьора. „Нашият шофьор е реагирал адекватно, като е затворил вратите, за да не избяга нарушителят, защото това е в обществен интерес”, обясни Иво Василев от „Столичен електротранспорт”.

Борислав е в 12 клас и на 26 май му предстои бал. Има матури, на които няма как да се яви, защото са по спорт, а състоянието му не позволява да спортува, обясниха родителите на момчето. Георги и Албена се надяват, че ще получат справедливост и нападателят ще бъде осъден.

/бтв

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене