Предстоящи събития – 15.05.2018г.

За пета поредна година „Литера Експо“ ще представи най-добрите книжни заглавия в Благоевград. Юбилейното издание на изложението ще се проведе от 15 до 19 май и включва международно участие. Акцентът на „Литера Експо“ ще бъде балканските автори и балканската литература. Превърналата се в традиционна инициатива се организира от Асоциация за култура и книжовност с подкрепата на Община Благоевград.

Най-голямата книжарница на открито ще бъде позиционирана на площад „България“ пред МОЛ „Ларго“. 20 издателства ще разположат новите си издания на щандове в общо 7 шатри. Откриването на Литера експо е днес от 17 часа.

Започна Националната библиотечна седмица. Кампанията се организира за тринайста поредна година от Българската библиотечно-информационна асоциация и е под надслов „Достойно бъдеще за нашите библиотеки!“. Няколко са инициативите на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград, като днешният ден е обявен за ден на отворените врати от 9.30 часа – до 17.30 часа.

От 10:00 ч. в зала № 111 на учебен корпус №8 на Югозападния университет в Благоевград доц. д-р Стаменка Митова ще изнесе публична лекция на тема „Кинезитерапия при постурални проблеми и гръбначни изкривявания“.

Благотворителен концерт в помощ на 9-годишната Силвестра Александрова от Бобов дол се провежда днес в Дупница от 18 часа в Спортната зала. Момичето страда от детска церебрална парализа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене