Разкрития за Ванга в ТОП ПРЕСА: Пожар убива кръщелник на Ванга

 Ужасяваща смърт застига едно от кръ­щелничетата на Ван­га. Небесните сили ка­зали какво име да му се даде, но родители­те го кръстили с друго име. И това го убило.

 Ужасяващата исто­рия разказва в своята книга „Пророчицата Ванга. Единствената връзка между небе­то и земята“ нейната кръщелница Величка Ангелова. Тя е сред най-близкото обкръ­жение на Ванга в Пе­трич.

 „Веднъж бащата отишъл да пазарува с детето. Оставил го в колата и влязъл в магазина. Детенцето намерило кибрит в колата и запалило клечката. Изгоряло заедно с колата. Си­лите от небето казвали: „Вие сменихте името, ние ще сме­ним детето“. Затова Ванга бе категорична: „Каквото име ми кажат от небето, това слагам, не питам никого“, споделя Ве­личка Ангелова.

 Политиката също не е чужда тема на Калиманата. Пози­цията й за събити­ята след 1989 г. е твърда и непоколе­бима.

 „Тия, брадатите, не са по-умни от предишните. Бил им виновен Тодор Живков?! Защо само Тодор, като при него богаташи­те беха по-малко? Сега нека направят ревизия кой как е забогатял. Да се види как така некой без пари купил цял завод, това трябва да направи правителство­то. Но аз не виждам честен човек. Честните ги ръгнаха встрани да им пречат да заг­рабват. В България има мно­го умни и честни мъже, но на тех не се дава път, мачкат ги“, споделя Ванга пред Величка Ангелова.

 Когато се говори за партии и политика, пророчицата каз­вала: „Аз съм от партията на Господ“. А когато става дума за ясновидката Джуна, Ванга отсича: „Има духовна сила в ръцете й“.

 В същото време Калимана­та, както нари­чат пророчи­цата нейните близки, не си спестява уко­ра и критиките към грешни­те политици, дръзнали да дойдат на кра­ка в къщата й в Петрич. Така под прицела й попада тога­вашна минис­търка.

 „Беше я на­хокала така: „Много ти е мазна муцка­та, жено, ама и на теб, и на мъжа ти ръ­цете са дълги. Какво още ви трябва? Боли ме душата за народа. Излизайте и не идвай­те повече при мен. Молете се, дано Бог ви прости“, разказва в книгата си Величка.

 Когато настъпват промени­те, Ванга непрестанно се ядос­ва за новите събития.

 „Защо продадоха заводите без пари, тихомълком? Защо разрушиха краварниците, има­ше мляко за стари, болни и деца, а сега – за никой! Това ми било демокрация­та?! Върнаха хората години назад, с рало оре ли се лесно, къде раздадоха тракто­рите, комбайните?! Това е грешка, коо­перативът не биваше да се разтуря“, на­режда пред своята кръщелница петрич­ката врачка.

 В разговори с Величка Ван­га не одобрява нито един от изредилите се до онзи момент ръководители и политици. „Всички са за кокала. На наро­да му трябват предани водачи, а не лапачи“, споделя пророчи­цата.

Ваня Георгиева

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене