Футболен турнир в Гърмен, посветен на светите братя Кирил и Методий

 Традиционен, междуучилищен турнир по футбол, се проведе в СУ „В.св. Кирил и Методий“ в село Гърмен в който участие взимат учебни заведения от гоцеделчевския район. Турнирът е посветен на църковния празник на светите братя Кирил и Методий, който е приет и като патронен празник на училището. Турнирът ежегодно е очаквано спорно събитие в което подрастващите се включват с удоволствие. На тазгодишното издание на турнира, най-добре се представи отборът на Второ ОУ „Гоце Делчев“ от гр. Гоце Делчев.

 Втори в класацията се наредиха футболистите от основното училище в с. Копривлен и трети в класацията на турнира стана отборът на Обединено училище „Христо Ботев“ от с. Дъбница. Останалите три училища участвали в турнира се подредиха в класацията както следва: Обединено училище „Свети Климент Охридски“, Средно училище „Св.с. Кирил и Методий“ с. Гърмен и Обединено училище „Христо Ботев“, с. Долно Дряново

 „Не е важна победата, важно е участието“, цитираха олимпийската мисъл участниците и организаторите на футболния турнир в Гърмен. Основната цел на турнира е да прерасне в една дружба и едно приятелство между учениците от района, каза специално за Топ Преса, директорът на училището, Стоян Стругов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене