Свържи се с нас

ВИДЕО

Футболен турнир в Гърмен, посветен на светите братя Кирил и Методий

Публикувано

на

 Традиционен, междуучилищен турнир по футбол, се проведе в СУ „В.св. Кирил и Методий“ в село Гърмен в който участие взимат учебни заведения от гоцеделчевския район. Турнирът е посветен на църковния празник на светите братя Кирил и Методий, който е приет и като патронен празник на училището. Турнирът ежегодно е очаквано спорно събитие в което подрастващите се включват с удоволствие. На тазгодишното издание на турнира, най-добре се представи отборът на Второ ОУ „Гоце Делчев“ от гр. Гоце Делчев.

 Втори в класацията се наредиха футболистите от основното училище в с. Копривлен и трети в класацията на турнира стана отборът на Обединено училище „Христо Ботев“ от с. Дъбница. Останалите три училища участвали в турнира се подредиха в класацията както следва: Обединено училище „Свети Климент Охридски“, Средно училище „Св.с. Кирил и Методий“ с. Гърмен и Обединено училище „Христо Ботев“, с. Долно Дряново

 „Не е важна победата, важно е участието“, цитираха олимпийската мисъл участниците и организаторите на футболния турнир в Гърмен. Основната цел на турнира е да прерасне в една дружба и едно приятелство между учениците от района, каза специално за Топ Преса, директорът на училището, Стоян Стругов.

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: ДАНИ – КАЛИНО, КАЛИНЧЕ

Публикувано

на

Точно преди една година, през месец май на музикалната сцена се появи Дани – Ариф Моллов. Топ Преса направи премиера на дебютният видеоклип на Дани –  „Да си моя“. Тогава той сподели, че е имал честта да работи по проекта с екип от професионалисти и се радва, че има възможността да изкаже благодарността си към тях и към хората, които го подкрепят, именно чрез страниците на най-голямата югозападна медия Топ Преса. Моллов e родом от  село Филипово. Завършил е НХГ ,,Св.св. Кирил и Методий‘‘ – гр. Благоевград с профил ,,Музика‘‘ – специалност ,,Народно пеене‘‘. Преди това е учил в Банско , но по стечение на обстоятелствата и огромното му желание да се занимава с музика се наложило да смени училището. Бил е и танцьор в ДЮФА ,,Пиринска китка‘‘– Благоевград.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

ВИДЕО

(ВИДЕО) 165 ученика придобиха тази година актуални професии в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев

Публикувано

на

 165 ученика от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, за последен път влязоха като ученици в любимото училище на 24 май. Освен празничното настроение от честването на българската писменост, просвета и култура, абитуриентите бяха щастливи, че завършиха обучението с което придобиха актуални и търсени професии.

 Училището предлага на младите професии в следните специалности: „икономическа информатика“, „оперативно счетоводство“, „компютърна техника и технологии“, „промишлена електроника“ и „конструиране, моделиране и технология на облекло и текстил“ – дуално обучение /учене чрез работа/. Всички специалности са с разширено изучаване на английски език с изключение на дуалното обучение.

 С много празнично настроение и мъничко тъга, абитуриентите предадоха училищното знаме на следващият ги випуск. След разменени пожелания за успех в предстоящи начинания и в личен – личен и професионален план, ученици и учители от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с гордост се включиха в на 24 май в традиционната манифестация за да бъдат заслужено аплодирани от граждани и гости на града. 

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ