Свържете се с нас

ВИДЕО

Футболен турнир в Гърмен, посветен на светите братя Кирил и Методий

Публикувано

на

 Традиционен, междуучилищен турнир по футбол, се проведе в СУ „В.св. Кирил и Методий“ в село Гърмен в който участие взимат учебни заведения от гоцеделчевския район. Турнирът е посветен на църковния празник на светите братя Кирил и Методий, който е приет и като патронен празник на училището. Турнирът ежегодно е очаквано спорно събитие в което подрастващите се включват с удоволствие. На тазгодишното издание на турнира, най-добре се представи отборът на Второ ОУ „Гоце Делчев“ от гр. Гоце Делчев.

 Втори в класацията се наредиха футболистите от основното училище в с. Копривлен и трети в класацията на турнира стана отборът на Обединено училище „Христо Ботев“ от с. Дъбница. Останалите три училища участвали в турнира се подредиха в класацията както следва: Обединено училище „Свети Климент Охридски“, Средно училище „Св.с. Кирил и Методий“ с. Гърмен и Обединено училище „Христо Ботев“, с. Долно Дряново

 „Не е важна победата, важно е участието“, цитираха олимпийската мисъл участниците и организаторите на футболния турнир в Гърмен. Основната цел на турнира е да прерасне в една дружба и едно приятелство между учениците от района, каза специално за Топ Преса, директорът на училището, Стоян Стругов.

коментара

ВИДЕО

(ВИДЕО) С атрактивно изложение на Местната инициативна група в Градския парк ,бе обогатена Празничната седмица на Гоце Делчев по повод Освобождението на града

Публикувано

на

На организираното от МИГ Гоце Делчев,Гърмен и Хаджидимово атрактивно изложение  в парка на Гоце Делчев,посетителите вчера дегустираха и можеха да си закупят  продукти на местни производители от трите общини .Всички с удоволствие опитаха от  разнообразните местни продукти -мед и вино от Гоце Делчев и Рибново,колбаси от истинско месо от Мосомище,домашна зимнина от Хаджидимово,сирене от Тешово,Скребатно и Осиково.Голям бе  интересът и към  шатрата на  Гоцеделчевската гимназия „Пейо Яворов“,представена от учениците от кулинарните специалности.

 

Изложението ,организирано по инициатива на Местна инициативна група(МИГ),с подкрепата на общините Гоце Делчев,Хаджидимово и Гърмен,се провежда за първи път ,като подобни прояви предстоят в Гърмен и Хаджидимово.На изложението присъстваха кметовете на трите общини-Владимир Москов,Людмил Терзиев и Минка Капитанова,които специално поздравиха местните производители.Програмата  продължи с фолклорна програма на самодейни групи от района.

 

Програмата по повод 106-та годишнина от Освобождението на Гоце Делчев продължава и днес ,18 октомври,с награждаване на участниците в конкурса:“Да върнем книгите в ръцете на децата“,което ще се състои в Малката зала на Дома на културата от 17:30 часа.

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Кацна самолетът с екстрадирания Северин Красимиров (ВИДЕО+СНИМКИ)

Публикувано

на

Обвиненият в убийството на Виктория Маринова ще бъде конвоиран до Националното следствие

Германия екстрадира обвинения за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе. Самолетът със Северин Красимиров кацна на Летище София в 18:18 часа.

Красимиров ще бъде конвоиран първо до Националното следствие. Предстои да му бъдат взети ДНК проби от Института по криминалистика и криминология. След това ще бъде отведен в Русе, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Все още обаче не е ясно кога точно ще се случи това. Процесът по конвоирането му се пази в пълна тайна. Ясно е обаче, че мярката му за неотклонение ще бъде гледана в рамките на следващите 72 часа.

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ