Свържете се с нас

ВИДЕО

Футболен турнир в Гърмен, посветен на светите братя Кирил и Методий

Публикувано

на

 Традиционен, междуучилищен турнир по футбол, се проведе в СУ „В.св. Кирил и Методий“ в село Гърмен в който участие взимат учебни заведения от гоцеделчевския район. Турнирът е посветен на църковния празник на светите братя Кирил и Методий, който е приет и като патронен празник на училището. Турнирът ежегодно е очаквано спорно събитие в което подрастващите се включват с удоволствие. На тазгодишното издание на турнира, най-добре се представи отборът на Второ ОУ „Гоце Делчев“ от гр. Гоце Делчев.

 Втори в класацията се наредиха футболистите от основното училище в с. Копривлен и трети в класацията на турнира стана отборът на Обединено училище „Христо Ботев“ от с. Дъбница. Останалите три училища участвали в турнира се подредиха в класацията както следва: Обединено училище „Свети Климент Охридски“, Средно училище „Св.с. Кирил и Методий“ с. Гърмен и Обединено училище „Христо Ботев“, с. Долно Дряново

 „Не е важна победата, важно е участието“, цитираха олимпийската мисъл участниците и организаторите на футболния турнир в Гърмен. Основната цел на турнира е да прерасне в една дружба и едно приятелство между учениците от района, каза специално за Топ Преса, директорът на училището, Стоян Стругов.

коментара

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Честит Рожден Ден, приятелю!

Публикувано

на

Популярният изпълнител на македонски песни Иван Гоцев празнува рожден ден днес!

Топ Преса желае на г-н Гоцев много здраве и професионални успехи…

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ