Успех за неврокопски спелеолози на национално ниво

 Нови членове на пещерния клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев, заедно с опитните инструктори на клуба, Мартин Дишлянов и Славей Кокошаров се завърнаха наскоро от Национален сбор на спелеолозите в България. Сборът се организира ежегодно в землището на с. Карлуково, общ. Луковит от Българската федерация по спелеология. Целта на сборът е да се провери на практика, теоретичната подготовка през неактивния зимен сезон на членовете на клубовете регистрирани във Федерацията. По време на сбора се провежда и междуклубно състезание по пещерно приложни дисциплини, техника на единичното въже. Над 250 пещерняци, дойдоха на тазгодишния национален сбор. От гоцеделчевския клуб участие взеха девет членове. Само след няколко месечна подготовка, неврокопчани се представиха много добре в този национален спелеоложки форум.

 За това, какво мислят младите членове за първата си изява на национално ниво, чуйте и вижте в интервютата с участниците Теодора Бързева и Васил Узунов.

 Клубът за екстремни спортове „Прилеп“ в Гоце Делчев създава нова секция, „Планинско спасяване – с. Попови ливади“ за която започна набиране на членове. Те ще бъдат обучавани от професионални инструктори за подпомагане на хора в беда в планински условия в гоцеделчевския регион. В обучението са застъпени  пещерни и алпийски дисциплини, ски и други елементи на планинското спасяване. Заинтересуваните млади хора могат да направят справка за записване на телефон: 0899 133 562

 Управителния съвет на пещерен клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев и неговите членове, изказват искрена благодарност на общинската управа за подкрепата на дейността на спортния клуб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене