Свържи се с нас

ВИДЕО

Успех за неврокопски спелеолози на национално ниво

Публикувано

на

 Нови членове на пещерния клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев, заедно с опитните инструктори на клуба, Мартин Дишлянов и Славей Кокошаров се завърнаха наскоро от Национален сбор на спелеолозите в България. Сборът се организира ежегодно в землището на с. Карлуково, общ. Луковит от Българската федерация по спелеология. Целта на сборът е да се провери на практика, теоретичната подготовка през неактивния зимен сезон на членовете на клубовете регистрирани във Федерацията. По време на сбора се провежда и междуклубно състезание по пещерно приложни дисциплини, техника на единичното въже. Над 250 пещерняци, дойдоха на тазгодишния национален сбор. От гоцеделчевския клуб участие взеха девет членове. Само след няколко месечна подготовка, неврокопчани се представиха много добре в този национален спелеоложки форум.

 За това, какво мислят младите членове за първата си изява на национално ниво, чуйте и вижте в интервютата с участниците Теодора Бързева и Васил Узунов.

 Клубът за екстремни спортове „Прилеп“ в Гоце Делчев създава нова секция, „Планинско спасяване – с. Попови ливади“ за която започна набиране на членове. Те ще бъдат обучавани от професионални инструктори за подпомагане на хора в беда в планински условия в гоцеделчевския регион. В обучението са застъпени  пещерни и алпийски дисциплини, ски и други елементи на планинското спасяване. Заинтересуваните млади хора могат да направят справка за записване на телефон: 0899 133 562

 Управителния съвет на пещерен клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев и неговите членове, изказват искрена благодарност на общинската управа за подкрепата на дейността на спортния клуб.

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: ДАНИ – КАЛИНО, КАЛИНЧЕ

Публикувано

на

Точно преди една година, през месец май на музикалната сцена се появи Дани – Ариф Моллов. Топ Преса направи премиера на дебютният видеоклип на Дани –  „Да си моя“. Тогава той сподели, че е имал честта да работи по проекта с екип от професионалисти и се радва, че има възможността да изкаже благодарността си към тях и към хората, които го подкрепят, именно чрез страниците на най-голямата югозападна медия Топ Преса. Моллов e родом от  село Филипово. Завършил е НХГ ,,Св.св. Кирил и Методий‘‘ – гр. Благоевград с профил ,,Музика‘‘ – специалност ,,Народно пеене‘‘. Преди това е учил в Банско , но по стечение на обстоятелствата и огромното му желание да се занимава с музика се наложило да смени училището. Бил е и танцьор в ДЮФА ,,Пиринска китка‘‘– Благоевград.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

ВИДЕО

(ВИДЕО) 165 ученика придобиха тази година актуални професии в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев

Публикувано

на

 165 ученика от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, за последен път влязоха като ученици в любимото училище на 24 май. Освен празничното настроение от честването на българската писменост, просвета и култура, абитуриентите бяха щастливи, че завършиха обучението с което придобиха актуални и търсени професии.

 Училището предлага на младите професии в следните специалности: „икономическа информатика“, „оперативно счетоводство“, „компютърна техника и технологии“, „промишлена електроника“ и „конструиране, моделиране и технология на облекло и текстил“ – дуално обучение /учене чрез работа/. Всички специалности са с разширено изучаване на английски език с изключение на дуалното обучение.

 С много празнично настроение и мъничко тъга, абитуриентите предадоха училищното знаме на следващият ги випуск. След разменени пожелания за успех в предстоящи начинания и в личен – личен и професионален план, ученици и учители от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с гордост се включиха в на 24 май в традиционната манифестация за да бъдат заслужено аплодирани от граждани и гости на града. 

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ