Свържете се с нас

ВИДЕО

Успех за неврокопски спелеолози на национално ниво

Публикувано

на

 Нови членове на пещерния клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев, заедно с опитните инструктори на клуба, Мартин Дишлянов и Славей Кокошаров се завърнаха наскоро от Национален сбор на спелеолозите в България. Сборът се организира ежегодно в землището на с. Карлуково, общ. Луковит от Българската федерация по спелеология. Целта на сборът е да се провери на практика, теоретичната подготовка през неактивния зимен сезон на членовете на клубовете регистрирани във Федерацията. По време на сбора се провежда и междуклубно състезание по пещерно приложни дисциплини, техника на единичното въже. Над 250 пещерняци, дойдоха на тазгодишния национален сбор. От гоцеделчевския клуб участие взеха девет членове. Само след няколко месечна подготовка, неврокопчани се представиха много добре в този национален спелеоложки форум.

 За това, какво мислят младите членове за първата си изява на национално ниво, чуйте и вижте в интервютата с участниците Теодора Бързева и Васил Узунов.

 Клубът за екстремни спортове „Прилеп“ в Гоце Делчев създава нова секция, „Планинско спасяване – с. Попови ливади“ за която започна набиране на членове. Те ще бъдат обучавани от професионални инструктори за подпомагане на хора в беда в планински условия в гоцеделчевския регион. В обучението са застъпени  пещерни и алпийски дисциплини, ски и други елементи на планинското спасяване. Заинтересуваните млади хора могат да направят справка за записване на телефон: 0899 133 562

 Управителния съвет на пещерен клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев и неговите членове, изказват искрена благодарност на общинската управа за подкрепата на дейността на спортния клуб.

коментара

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Честит Рожден Ден, приятелю!

Публикувано

на

Популярният изпълнител на македонски песни Иван Гоцев празнува рожден ден днес!

Топ Преса желае на г-н Гоцев много здраве и професионални успехи…

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ