Свържете се с нас

ВИДЕО

Успех за неврокопски спелеолози на национално ниво

Публикувано

на

 Нови членове на пещерния клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев, заедно с опитните инструктори на клуба, Мартин Дишлянов и Славей Кокошаров се завърнаха наскоро от Национален сбор на спелеолозите в България. Сборът се организира ежегодно в землището на с. Карлуково, общ. Луковит от Българската федерация по спелеология. Целта на сборът е да се провери на практика, теоретичната подготовка през неактивния зимен сезон на членовете на клубовете регистрирани във Федерацията. По време на сбора се провежда и междуклубно състезание по пещерно приложни дисциплини, техника на единичното въже. Над 250 пещерняци, дойдоха на тазгодишния национален сбор. От гоцеделчевския клуб участие взеха девет членове. Само след няколко месечна подготовка, неврокопчани се представиха много добре в този национален спелеоложки форум.

 За това, какво мислят младите членове за първата си изява на национално ниво, чуйте и вижте в интервютата с участниците Теодора Бързева и Васил Узунов.

 Клубът за екстремни спортове „Прилеп“ в Гоце Делчев създава нова секция, „Планинско спасяване – с. Попови ливади“ за която започна набиране на членове. Те ще бъдат обучавани от професионални инструктори за подпомагане на хора в беда в планински условия в гоцеделчевския регион. В обучението са застъпени  пещерни и алпийски дисциплини, ски и други елементи на планинското спасяване. Заинтересуваните млади хора могат да направят справка за записване на телефон: 0899 133 562

 Управителния съвет на пещерен клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев и неговите членове, изказват искрена благодарност на общинската управа за подкрепата на дейността на спортния клуб.

коментара

ВИДЕО

Кирил Назъров е победител в годишните награди за детска литература на община Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

Вчера в късния следобед, в Домът на културата в Гоце Делчев обявиха победителите в ежегодният Национален конкурс за детска литература под патронажа на общината под наслов, „Да върнем книгите в ръцете на децата“. На събитието по повод връчване на наградите бяха и кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов заедно със заместникът му, Саид Иброш. Журито от професионални литератори и писатели запознати със спецификата на детската литература определиха Кирил Назъров за победител в конкурса за 2018 г., за книгата му „Кратки загадки“. Назъров  отличен с множество награди  най-вече в чужбина и в национален мащаб, но за първи път получава награда от родният му край. Родом е от с. Огражден в планина съседна на Пирин и за това, признанието на творчеството му в конкурса в Гоце Делчев за него е най-вълнуващата награда. До като течеше представянето книгата на Кирил Назъров, три талантливи деца, третокласници от Трето основно училище в Гоце Делчев, нарисуваха илюстрации по стихове от книгата на Назъров и ги връчиха на писателя, което развълнува творецът още повече.

Тази година, журито реши да не присъжда втора награда в конкурса. Третата награда в гоцеделчевския конкурс за детска литература, журито присъди на Таня Танасова за книгата й „Чудни хора“. Танасова е родена в семейство на бесарабски българи в Молдова през 1963 г. От дълги години семейството се мести в България, където завършва и висшето си образование.

Наградите на победителите в конкурса „Да върнем книгите в ръцете на децата“, Кирил Назъров и Таня Танасова, при тържествена церемония, връчи кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Д-р Георги Алексиев и д-р Съби Хаджиев са победителите в конкурса „Любим лекар“ за 2018

Публикувано

на

Д-р Георги Алексиев – началник на отделението по Хирургия в Сандански и д-р Съби Хаджиев – специалист по обща и коремна хирургия в Благоевград са победителите в конкурса  „Любим лекар“ за 2018 година.

На тържествена церемони в арт-салона на Радио Благоевград бяха обявени имената на отличените лекари. Председателят на Районната колегия на Българския лекарски съюз д-р Дафина Тачова връчи наградата „Любим лекар“ за 2018 на Д-р Георги Алексиев – началник на отделението по Хирургия в Сандански. Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка награди д-р Съби Хаджиев – специалист по обща и коремна хирургия в Благоевград, той получи най-много гласове от слушателите на Радио Благоевград.

Конкурсът беше излъчен от пациентите чрез гласуване в Радио Благоевград и Районната колегия на Българския лекарски съюз.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ