Татяна Петлова – Тити, операторката на предаването „НЕУДОБНИТЕ“: Мариета е разбран шеф… иска да ме убие, но ѝ минава!

Татяна Петлова – Тити е оператор и монтажист в информационна агенция Blagoevgrad-NEWS. Родена е на 17 януари 1996 година в Добринище. Средното си образование е завършила в Професионална гимназия по електроника и енергетика –Банско със специалност Компютърни мрежи. В момента учи Филмова и телевизионна режисура в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Тити оператор и монтажист на „Неудобните“ предаване което обедини за първи път две югозапазни медии Blagoevgrad-NEWS и Топ Преса.

Кога и как се появи страстта ти към видеото и фотографията?

– Бях в девети клас в гимназията, когато получих задача да презентирам международен ден. Обикновените презентации ми изглеждаха много изтъркани и реших да пробвам нещо ново.  Започнах да разучавам програми за видео монтаж, но се наложи да започна и да снимам, за да има какво да монтирам.  В началото го приех много несериозно, чувствах го единствено като задължение , като досадна домашна работа. Всичко се промени, когато учителка забеляза готовите ми продукти.  Заедно започнахме да се занимаваме по-сериозно. Чак сега осъзнавам колко важни са преподавателите в живота на един човек. Ще говоря по-конкретно. Учителката е Сашка Тодорова и без никакво възнаграждение оставаше извънредно с мен и ми помагаше. Изключително важен човек за мен, тъй като ми даде ясна насока и разпали страстите ми към видеото, фотографията и монтажа.  След като знаех с какво искам да се занимавам, започнахме да участваме в регионални и национални състезания и съответно трудът ми се възнаграждаваше.

Разкажи ни повече за тези състезания. С какво те ти помогнаха?

– Мотивираха ме да продължавам. Имаше и други много добри участници, а конкуренцията е стимул за прогреса. Не съм била перфектна в проектите си. Професорите, които ни оценяваха ми даваха много съвети, които помня до ден днешен и не мисля, че някога ще забравя. Последната година беше най-успешна. С наградата от националното състезание имах възможността да се запиша в сегашния университет без изпити. Но не наградите са важни, а опитът, който натрупах. Определено ми помогнаха много за развитието ми.

 

Как стана част от екипа на Blagoevgrad-NEWS?

– Мечтата ми беше да уча в НАТФИЗ – София, но нещата там не успяха да се случат.  Наложи се да остана в Благоевград, а плана беше само първата година да съм в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и следващата пак да опитам в София. Бях доста разочарована от себе. При записването в университета попаднах на обява. Blagoevgrad-NEWS  търсеше оператор и репортер. Веднага позвънях на оставения телефон. Чух се с главния редактор – Мариета Димитрова, а тя помисли, че се обаждам за репортерското  място, защото съм момиче.  Веднага след интервюто започнах работа като оператор, впоследствие започнах и да монтирам. Една седмица ми бе достатъчна, за да разбера, че не ми трябва София.  Не съм си и помисляла, че някога ще попадна на толкова разбран шеф и по-важното за мен – много добър приятел. Е, понякога иска да ме убие, но й минава.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене