Свържете се с нас

Новини

Погребват бай Киро Добрев утре в 12 часа на гробищата в Гоце Делчев!

Публикувано

на

Само 2 месеца не достигнаха на дядо Киро Добрев, бащата на Николай Добрев, за да навърши 100 години.

Снощи той се е поминал в къщата си в Гоце Делчев под грижите на своята единствено жива сестра Бена.

Интересен и дълголетен е животът на Кирил Добрев. Роден е в село Ковачевица на 21 юли 1918 година, като второ от седемте деца в семейството на Стоянка и Босилко Добреви. До 8 клас учи в местното училище „Йордже Димитров“, после продължава образованието си в Първа мъжка гимназия – София. Учи малко и в Семинарията, но се отказва и се връща в родната Ковачевица. Той е първия кмет на селото след 9 септември 1944 г. Работил е в горското, бил е директор на МТС „Гоце Делчев“. Неговото име трайно е свързано с опитната станция по тютюните в град Гоце Делчев и селектирането на сортовете тютюн „Неврокоп“ и „Неврокопска басма“. Вече като пенсионер работи на доброволни начала в Държавен и народен контрол като инспектор – бил е страшилище за лафкаджии, редовно е проверявал пазара в града. През 1945 година Кирил Добрев се жени за Велика Стоилова. Раждат им се двама сина – Николай и Тома. Погребението на бай Киро ще бъде утре от 12 часа в гробищата на град Гоце Делчев.

коментара

Новини

Писателят Веселин Стаменов тръгна по стъпките на Исус!

Публикувано

на

Днес в предаването „НЕУДОБНИТЕ“, Методи Байрактарски и Ваня Янева публично съобщиха новината, че Стаменов е на поклонение на Божи гроб в храма „Възкресение Христово“ в Йерусалим / Израел.

Днес българският Марио Пузо в личният си профил във facebook, промени името си, добави „Хаджи“. Разбира се добави и снимки на свидетелството за поклонничество, много други от светите места.

Въпреки, че Стаменов е на повече от 2400 км. от България поддържа ежедневна връзка с дясната си ръка, Байрактарски и вече обмислят филм за пътуването в който Хаджията ще разкаже за преживяванията си там.

За Топ Преса той сподели, че отдавна планира това пътуване, но заради постоянните и неотложни ангажименти все отлагал.

По информация на Топ Преса, писателят и компания ще се върнат в средата на идната седмица, когато ще започнат и снимките на филма  „Стаменов по стъпките на Исус“.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Валдхорниста от оркестъра на Националната гвардейска част, Георги Терзиев от Сатовча, удари 180 килограмов глиган

Публикувано

на

180 килограмов глиган попадна на мушката тази сутрин на Георги Костадинов Терзиев от Сатовча който е част от оркестъра на Националната  гвардейска част. Терзиев свири на  валдхорна в гвардейският оркестър който снощи  разтърси Гоце Делчев с уникалния си спектакъл „Искри“ послучай  106-та годишнина от Освобождението на гр. Неврокоп, днешен гр.  Гоце Делчев от османско робство.

Георги Терзиев след снощното събитие в Гоце Делчев, днес бе на лов с ловната група на Милко Пильоев в сатовчанското ловно поле ,където  именно по време на паметния за него и колегите му по пушка  валдхорниста  показа, че освен отличен музикант е и отличен и точен стрелец.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ