Джудиста оспорва в съда глоба от 2 000 лв на КАТ-Благоевград

Криминално проявеният благоевградчанин Пламен Илиев-Джудиста вчера застана пред Районен съд, но този път не като подсъдим, а като жалбоподател. Той оспорва глоба на КАТ от 2000 лв. и отнемане на шофьорската му книжка за 2 години заради отказана проба за алкохол.

До наказанието се стигна, след като през нощта на 15 юни 2016 г. полицейски патрул забелязва в района на ЮЗУ спрял лек автомобил „Тойота”. Собственикът на колата Пламен Илиев бил извън нея заедно с негови приятели, които слезли да облекчат физиологичните си нужди. Униформените поискали Джудиста да даде проба за алкохол, но той отказал, тъй като не бил шофирал той, а Светослав Чимев-Чиме, който в това време отишъл в храстите към жп линията. Това обясниха в свидетелските си показания „старите кримки“ Светослав Смилков и Здравко Катеовски-Чинчила, които били с него онази нощ.

„Прибирахме се вечерта, караше онова момче Чиме. На него му се приходи по голяма нужда, спря колата и отиде надолу към жп линията. На мен също ми се препика, аз имам проблеми с бъбреците. Дойде някаква бяла кола с полицаи и поискаха документите. Аз не ги дадох. Пламен каза, че не е карал той, но му написаха акт. После дойде и Чиме. Само аз и Здравко бяхме пили алкохол“, заяви свидетелят Смилков.

Същите бяха показанията и на другия свидетел Здравко Катеовски, който обясни: „Чиме караше колата. Спряхме да ходим на тоалетна. Аз също исках да ходя, болен съм от диабет. Дойде полиция и викат на Пламен: „Ела тука! Тая кола твоя ли е?”. Съставиха му акт, след което му казаха: „Тръгвайте си!”. Той се качи в колата с Чиме, а ние със Светльо се прибрахме пеша, защото живеем наблизо, в кв. „Октомври“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене