Предимно облачно с краткотрайни превалявания в Югозапада утре

През нощта над Източна България облачността ще се разкъса и намалее, докато над останалата част от страната ще е предимно значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали дъжд. Минимални температури между 8° и 13°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна, след обяд над Западна и Централна България купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, има условия за локални интензивни валежи. Над Източна България ще има значителни разкъсвания на облачността, там вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 19° и 24°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за май, след обяд ще се понижи.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по билата и временно силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода 17°-19°. Вълнението на морето 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене