Гимназията в Симитли чества 105-годишнина на патронния си празник

Невероятен празник сътвориха учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Симитли за патронния си празник. 11-ти май е денят, в който православната църква почита по стар стил паметта на Светите братя Кирил и Методий. Празнуват и гимназиите в град Симитли и в село Крупник. Днес е специален ден за училището в Симитли, което чества своята 105 –годишнина.

Гимназията в Симитли, която носи името на Кирил и Методий, почете паметта на светите равноапостоли. С шествие, признателните зрелостници поднесоха цветя на паметниците.

Програмата започна с поздравления за завършващите, които бяха празнично подредени. С аплодисменти бяха посрещнати абитуриентите, които днес се сбогуваха със знамето на училището.

Приветствено слово към всички поднесе директорът на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” Таня Янкова, която пожела попътен вятър на завършващите и да не спират да следват мечтите си. Специален поздрав от колектива на ОУ „Христо Максимов“ град Самоков, бяха поднесени, а ученици от училището поздравиха с песни гимназията в Симитли за годишнината. Награди- грамоти със специални номинации, получиха зрелостниците. Всички изявени ученици в конкурси и състезания бяха наградени от директорите Таня Янкова и Йорданка Памуклийска.

С изпълнения на вокална група „Пламъче“, мажоретния състав при на СУ „Св.Св. Кирил и Методий”, ученическа формация към СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, клуб по художествена гимнастика „Малки грации“ също поздрави всички празнуващи.

На 11 май 2018 г. по повод деня на светите братя Кирил и Методий българи на 5 континента се обединиха като извиха красиво хоро. Инициативата под надслов „Розите на България“ е първото по рода си честване, организирано от Министерството на образованието и науката, посветено на българския език, българската азбука и култура и на българите по света.

Р. Митева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене