Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО)Паметник на светите братя откриха в двора на първо ОУ в Гоце Делчев

Публикувано

на

 С две големи събития, ознаменуваха вчера патронния празник на Първо основно училище, „Св.св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. В организираната ученическа работилница „И  дигитално сме грамотни“, учениците демонстрираха познанията си по конструиране и програмиране на лего-роботика. Ако на учениците им бъде възложено да направят робот който да изпълни определена задача – да премести товар от точка „А“ до точка „Б“, да направи чертеж или да прибира животни във ферма, децата сами решават как да изглежда роботът и как да го програмират така, че да изпълни задачата си съобразно предоставените им лего части. Учениците сами избират частите, програмират и управляват действията на робота чрез компютър. Целта е, да се провокира у децата алгоритмичното мислене и в по-голяма възраст започват да прилагат сериозните програмни езици, обясниха преподавателите.

 От ученическата работилница, празникът се премести в двора на училището, където официално бе открит паметникът на светите братя Кирил и Методий, дело на скулпторът проф. Стефан Лютаков. н.в.п Неврокопски митрополит Серафим освети новата и достойна придобивка, паметникът на патроните на училището а Дядо Серафим благослови делото на светите братя Кирил и Методий.

  „Удостоихме се всички с тази радост да бъде открит паметник, релеф, който изобразява светите братя Кирил и Методиий за да може виждайки го, да си спомним за тяхното дело, че той т в основата на нашата книжовност, на нашата култура и на нашата държава“, каза н.в.п., Неврокопския митрополит Серафим.

 Да споделят празникът на училището, тук бяха и кмета на общината, Владимир Москов, зам. кмета, Саид Иброш, представители на общинските съветници и администрация, като и гости –  ученици и учители от други училища в града.

коментара

Реклама
loading...

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Честит Рожден Ден, приятелю!

Публикувано

на

Популярният изпълнител на македонски песни Иван Гоцев празнува рожден ден днес!

Топ Преса желае на г-н Гоцев много здраве и професионални успехи…

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ