Свържи се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО)Паметник на светите братя откриха в двора на първо ОУ в Гоце Делчев

Публикувано

на

 С две големи събития, ознаменуваха вчера патронния празник на Първо основно училище, „Св.св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. В организираната ученическа работилница „И  дигитално сме грамотни“, учениците демонстрираха познанията си по конструиране и програмиране на лего-роботика. Ако на учениците им бъде възложено да направят робот който да изпълни определена задача – да премести товар от точка „А“ до точка „Б“, да направи чертеж или да прибира животни във ферма, децата сами решават как да изглежда роботът и как да го програмират така, че да изпълни задачата си съобразно предоставените им лего части. Учениците сами избират частите, програмират и управляват действията на робота чрез компютър. Целта е, да се провокира у децата алгоритмичното мислене и в по-голяма възраст започват да прилагат сериозните програмни езици, обясниха преподавателите.

 От ученическата работилница, празникът се премести в двора на училището, където официално бе открит паметникът на светите братя Кирил и Методий, дело на скулпторът проф. Стефан Лютаков. н.в.п Неврокопски митрополит Серафим освети новата и достойна придобивка, паметникът на патроните на училището а Дядо Серафим благослови делото на светите братя Кирил и Методий.

  „Удостоихме се всички с тази радост да бъде открит паметник, релеф, който изобразява светите братя Кирил и Методиий за да може виждайки го, да си спомним за тяхното дело, че той т в основата на нашата книжовност, на нашата култура и на нашата държава“, каза н.в.п., Неврокопския митрополит Серафим.

 Да споделят празникът на училището, тук бяха и кмета на общината, Владимир Москов, зам. кмета, Саид Иброш, представители на общинските съветници и администрация, като и гости –  ученици и учители от други училища в града.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: ДАНИ – КАЛИНО, КАЛИНЧЕ

Публикувано

на

Точно преди една година, през месец май на музикалната сцена се появи Дани – Ариф Моллов. Топ Преса направи премиера на дебютният видеоклип на Дани –  „Да си моя“. Тогава той сподели, че е имал честта да работи по проекта с екип от професионалисти и се радва, че има възможността да изкаже благодарността си към тях и към хората, които го подкрепят, именно чрез страниците на най-голямата югозападна медия Топ Преса. Моллов e родом от  село Филипово. Завършил е НХГ ,,Св.св. Кирил и Методий‘‘ – гр. Благоевград с профил ,,Музика‘‘ – специалност ,,Народно пеене‘‘. Преди това е учил в Банско , но по стечение на обстоятелствата и огромното му желание да се занимава с музика се наложило да смени училището. Бил е и танцьор в ДЮФА ,,Пиринска китка‘‘– Благоевград.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

ВИДЕО

(ВИДЕО) 165 ученика придобиха тази година актуални професии в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев

Публикувано

на

 165 ученика от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, за последен път влязоха като ученици в любимото училище на 24 май. Освен празничното настроение от честването на българската писменост, просвета и култура, абитуриентите бяха щастливи, че завършиха обучението с което придобиха актуални и търсени професии.

 Училището предлага на младите професии в следните специалности: „икономическа информатика“, „оперативно счетоводство“, „компютърна техника и технологии“, „промишлена електроника“ и „конструиране, моделиране и технология на облекло и текстил“ – дуално обучение /учене чрез работа/. Всички специалности са с разширено изучаване на английски език с изключение на дуалното обучение.

 С много празнично настроение и мъничко тъга, абитуриентите предадоха училищното знаме на следващият ги випуск. След разменени пожелания за успех в предстоящи начинания и в личен – личен и професионален план, ученици и учители от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с гордост се включиха в на 24 май в традиционната манифестация за да бъдат заслужено аплодирани от граждани и гости на града. 

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ