Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО)Паметник на светите братя откриха в двора на първо ОУ в Гоце Делчев

Публикувано

на

 С две големи събития, ознаменуваха вчера патронния празник на Първо основно училище, „Св.св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. В организираната ученическа работилница „И  дигитално сме грамотни“, учениците демонстрираха познанията си по конструиране и програмиране на лего-роботика. Ако на учениците им бъде възложено да направят робот който да изпълни определена задача – да премести товар от точка „А“ до точка „Б“, да направи чертеж или да прибира животни във ферма, децата сами решават как да изглежда роботът и как да го програмират така, че да изпълни задачата си съобразно предоставените им лего части. Учениците сами избират частите, програмират и управляват действията на робота чрез компютър. Целта е, да се провокира у децата алгоритмичното мислене и в по-голяма възраст започват да прилагат сериозните програмни езици, обясниха преподавателите.

 От ученическата работилница, празникът се премести в двора на училището, където официално бе открит паметникът на светите братя Кирил и Методий, дело на скулпторът проф. Стефан Лютаков. н.в.п Неврокопски митрополит Серафим освети новата и достойна придобивка, паметникът на патроните на училището а Дядо Серафим благослови делото на светите братя Кирил и Методий.

  „Удостоихме се всички с тази радост да бъде открит паметник, релеф, който изобразява светите братя Кирил и Методиий за да може виждайки го, да си спомним за тяхното дело, че той т в основата на нашата книжовност, на нашата култура и на нашата държава“, каза н.в.п., Неврокопския митрополит Серафим.

 Да споделят празникът на училището, тук бяха и кмета на общината, Владимир Москов, зам. кмета, Саид Иброш, представители на общинските съветници и администрация, като и гости –  ученици и учители от други училища в града.

коментара

Реклама
loading...

ВИДЕО

Кирил Назъров е победител в годишните награди за детска литература на община Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

Вчера в късния следобед, в Домът на културата в Гоце Делчев обявиха победителите в ежегодният Национален конкурс за детска литература под патронажа на общината под наслов, „Да върнем книгите в ръцете на децата“. На събитието по повод връчване на наградите бяха и кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов заедно със заместникът му, Саид Иброш. Журито от професионални литератори и писатели запознати със спецификата на детската литература определиха Кирил Назъров за победител в конкурса за 2018 г., за книгата му „Кратки загадки“. Назъров  отличен с множество награди  най-вече в чужбина и в национален мащаб, но за първи път получава награда от родният му край. Родом е от с. Огражден в планина съседна на Пирин и за това, признанието на творчеството му в конкурса в Гоце Делчев за него е най-вълнуващата награда. До като течеше представянето книгата на Кирил Назъров, три талантливи деца, третокласници от Трето основно училище в Гоце Делчев, нарисуваха илюстрации по стихове от книгата на Назъров и ги връчиха на писателя, което развълнува творецът още повече.

Тази година, журито реши да не присъжда втора награда в конкурса. Третата награда в гоцеделчевския конкурс за детска литература, журито присъди на Таня Танасова за книгата й „Чудни хора“. Танасова е родена в семейство на бесарабски българи в Молдова през 1963 г. От дълги години семейството се мести в България, където завършва и висшето си образование.

Наградите на победителите в конкурса „Да върнем книгите в ръцете на децата“, Кирил Назъров и Таня Танасова, при тържествена церемония, връчи кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Д-р Георги Алексиев и д-р Съби Хаджиев са победителите в конкурса „Любим лекар“ за 2018

Публикувано

на

Д-р Георги Алексиев – началник на отделението по Хирургия в Сандански и д-р Съби Хаджиев – специалист по обща и коремна хирургия в Благоевград са победителите в конкурса  „Любим лекар“ за 2018 година.

На тържествена церемони в арт-салона на Радио Благоевград бяха обявени имената на отличените лекари. Председателят на Районната колегия на Българския лекарски съюз д-р Дафина Тачова връчи наградата „Любим лекар“ за 2018 на Д-р Георги Алексиев – началник на отделението по Хирургия в Сандански. Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка награди д-р Съби Хаджиев – специалист по обща и коремна хирургия в Благоевград, той получи най-много гласове от слушателите на Радио Благоевград.

Конкурсът беше излъчен от пациентите чрез гласуване в Радио Благоевград и Районната колегия на Българския лекарски съюз.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ