„Пирински стражи“ и „Посланици на здравето“ отбелязаха 115 години от гибелта на Гоце Делчев

 „Пирински стражи“ и „Посланици на здравето“ отбелязват 115 години от гибелта на Гоце Делчев на Гоцев връх (2212 м.) в Славянка планина (Алиботуш)!

 Клуб „Пирински стражи“, посланиците на здравето от Трето ОУ, родители и приятели реализираха неповторим поход до Гоцев връх. Тази година към групата на Стражите се включиха и приятели от гр. София, на които ръководителите благодарят за включването, отговорността и положителните емоции.

 Походът е традиционен за „Пирински стражи“. Тази година бе проведен по повод 115 години от героичната гибел на революционера Гоце Делчев. Стражите поднесоха, рано сутринта, цветя на паметника на Гоце Делчев на Попови ливади, а оттам се отправиха за организираната среща в с. Катунци с приятелите си от София. Всички заедно поеха по оставащия път до хижа „Извора“ и стартовата точка на похода. Цялата група тази година наброяваше малко повече от 50 уникални туристи. Невероятните гледки, които се разкриха пред очите на голямата група, за пореден път доставиха задоволство от решението туристите да поемат по трудния път към Гоцев връх и наслада от видяното.

 На върха, се разигра запомняща се фотосесия, а заслужената почивка бе изключително сладка.

 Някои от темите, които Стражите обсъдиха повреме на похода бяха за застражените растителни видове в Славянка, както и за здравословното хранене.

 Малко преди да се върнат до превозните средства се развихри буря, която напомни на младите туристи, че в планината е възможно да се случи всичко и поради тази причина всеки турист трябва да бъде подготвен за всякаква ситуация. Естествено, че Стражите бяха подготвени за тази ситуация и набързо достигнаха до превозните средства.

 Изключителните туристи от Трето ОУ си обещаха с групата от София, че прекрасните съвместни инициативи ще продължат.

 Ръководители на похода бяха Славка Жостова, Лозана Грозданова и Александър Халачев, които благодарят на малките туристи, родители и приятели за невероятния ден.

 Ние успяваме заедно!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене