Какво се случва на АМ “Струма” до Радомир?

Какво се случва на АМ “Струма” до Радомир – този въпрос задават на редакционните телефони десетки жители на Югозапада, пътуващи по линията София-Кулата. Според сигналите от средата на април лявата лента от столицата на юг в продължение на около 5 км е затворена, а на нея няма никаква строителна техника, нито работници. Особено изнервящо било движението по празниците, когато хиляди софиянци потеглиха към Гърция и заради затворената отсечка на наскоро откритата в тази й част автомагистрала се наложило пътуването и в двете посоки да се удължи с повече от час.

В отговор на поставените от в. “Струма” въпроси вчера от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” получихме следния отговор:

“От 23 април до 3 май беше ремонтирана дилатационна фуга при 46-и км на АМ “Струма” и движението беше спряно в платното за Дупница от пътен възел “Долна Диканя” при 36-и км до пътен възел “Дупница-Север” при 51-и км. По време на ремонтните дейности движението в посока Дупница беше пренасочено по първокласния път I-1 София-Дупница.

На 9 май ще продължи ремонтът на дилатационната фуга в платното за София, като движението за София ще се пренасочва от пътен възел “Дупница-Север” при 51-и км по първокласния път I-1 София-Дупница, а при пътен възел “Долна Диканя” при 36-и км пътуващите ще могат да се върнат обратно на автомагистралата. Движението за Дупница ще остане без промяна.

В участъка между Боснек и Старо село на АМ “Струма” (30-и и 33-и км) се обрушват скатовете над автомагистралата. От 25 април до 1 май беше ограничено изцяло движението в платното за София и трафикът се осъществяваше двупосочно в платното за Дупница. В момента в платното за София е ограничена единствено аварийната лента, а трафикът преминава по активната и изпреварващата лента”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене