Девствени на 26: Все повече младежи ги е страх от секса

Около 15 процента от поданиците на Нейно Величество на 26-годишна възраст са останали девствени, поради страх от секса, установи проучване, публикувано от в. „Метро“.

Според изследване, проведено от лондонския „Юнивърсити колидж“, родените в навечерието на новото хилядолетие изчакват по-дълго, преди да се впуснат в сексуални преживявания.

Изследователите проследили 16 000 души, родени в периода 1898-1990 година откакто те били 14-годишни. Когато интервюирали участниците през 2016 година, когато те били на 26, екипът установил, че 15 процента от тях били все още девствени. Твърде възможно е процентът да е и още по-висок, тъй като известен брой от участниците отказали да отговарят на въпроси, свързани с половия им живот.

От получените данни става видно, че във Великобритания значително се е увеличил броят на девствените млади хора.

При предишни проучвания британците, запазили своето целомъдрие до 26-годишна възраст, бяха едва 5 процента.

любов

Отказът от полов живот специалистите обясняват като обратна реакция на свръх сексуализирането на съвременната култура. Тя породи страх от интимност при голям брой младежи. „Според днешните канони всички жени трябва да имат божествено сексапилни тела, а мъжете да са в постоянна ерекция“, коментира Сузана Абси ,една от авторките на изследването.

Тези стереотипи плашат младите британци да не би да се представят под нивото на очакванията и да бъдат усмивани в социалните мрежи.

/дарик

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене