Двойникът на Бойко Борисов е от Дупница

 

 Ако премиерът Бойко Бо­рисов намери време, за да отвори подозрителни по име сайтове, ще се хване за главата. Или не, ще се хване поне за десет глави.

Защото според „издани­ята“ премиерът има поне десетина двойници, които обикалят страната, режат лентички, копаят метрото, посрещат еврочиновници и раздават пари. Докато сами­ят Борисов е… мъртъв! По­редната доза конспирация, с която напоследък се занима­ва нацията, е дали лидерът на ГЕРБ е „истински“ и дали по телевизи­ята наци­ята вижда реалния Бойко. Наскоро журналис­тическо „разслед­ване“ стиг­на дотам, че изкара преми­ера да тъче на два стана – едновременно играл мач с отбора си „Бистришките тигри“, но и бил на визита в Брюксел. „Разследването“ стига дотам, че прави неве­роятни разкрития – преми­ерът имал близък приятел, който бил негово истинско копие! Именно аверът с не­назовано име посетил Изра­ел през 2010 г. и обявил от­там, че сваля ДДС-то. За зла беда оригиналният Бойко прекършил идеята на двой­ника си ден по-късно – няма­ло да пипа ДДС-то.

Друг сайт с култово име пък направо погуби преми­ера. Според изданието ли­дерът на ГЕРБ може и да не е между живите, но все пак сред редакторите на сайта милостта надделява и те пращат премиера на остров извън страната, „където си пуши пурата и си пие уис­кито“. А от екрана ни гледа негово пълно копие. Обяс­нението? Бай Тошо „светнал“ младия си бодигард с уклон към политическата карие­ра за двойниците, тъй като според проф. Недьо Недев, сподвижник на бившия Първи, бай Тошо имал цели трима. Поне така твър­ди професорът. А че извън конспирациите Борисов през ден има двой­ник, оповестен къде на шега, къде наистина от регионални медии, е вярно. Още в началото на славата на Борисов учителят по философия от столично училище Георги Радев спечели конкурс за двойници на Бойко. И пози­ра досущ като него с щанга на раменете. Двойник на премиера се появи дори на сцената на „Мюзик Айдъл“, като младият Боян тогава не бе с посребрелите коси на премиера, но облечен досущ като него – с черно, и показа каратистки номера. Преми­ерът може да има двойник от класа като „Фейсбойко“ – Ненчо Балабанов, но според гордите дупничани истин­ският Бойко 2 е съгражда­нинът им Бойко Арсов. При­ликата между премиера и

 Арсов се ограничава до ед­наквите якета и шапки, но според дупничани и „тази ви­зия стига за Министерския съвет“. А ако не стигне, то в Дупница, Бойковци, колкото щеш. Кирил Чакъров е вто­рият Бойко в града на Саш­ка Васева, който е по-добра версия от Арсов, но и доста по-млада. Бойковци изска­чат от всевъзможни села и паланки, а Сталин и Саддам биха завидели на таланта на българите да разпознават навсякъде своя управник.

Други не толкова харесва­ни държавници като бившия главен прокурор Никола Филчев също се оказаха с близнаци. Втрещени пло­вдивчани преди години при­тръпнаха, щом зърнаха кош­мара на Иван Костов да грее от билборд в Града на тепе­тата. Всъщност на реклама­та се оказа един от начал­ниците в енергото EVN Спас Делчев, но тъй като гледали по тъмно билборда и не виж­дали написаното име, местните ре­шили, че ръката на прокура­турата се пресяга и за тях.

Ерата на Димитър Бербатов като секс­символ може и да е от­минала, но много дами още въздишат по двойниците на Бербо. Подобно на конкурси­те за копия на премиера, се организираха и състезания за огледални образи на на­падателя. Един от спечели­лите – Георги Добрев, дори получи критика от Бербо, че въпреки приликата им тряб­вало повечко да се старае, за да достигне футболните му умения.

Писателят Христо Христов пък бе титулуван преди годи­ни за двойник на легендата от терена Златан Ибрахимо­вич от авторитетното швед­ско издание „Спортбладет“. Но получи и съответната конкуренция, след като на­сред мач на Ибра друго не­гово копие излезе на терена по време на дербито между „Манчестър Юнайтед“ и „Лес­тър“.

А за българския Роналдо легенди се носят. Бившият футболист и настоящ боец Даниел Златков е пълно копие на Кристиано, пису­кат дами, без да знаят, че нашият Роналдо е щаст­ливо женен. Тенис ра­кета щ1 на Бълга­рия Гри­гор Ди­митров пък бе набеден за двой­ник на друг нашенски секссимвол – актьора Ивайло Захариев. Краса­вецът от „Под при­критие“ и любимият на Никол Шерцин­гер до ден днешен са повод за дрязги в дамските форуми кой на кого е двойник и, разбира се, кой е по-красив.

Надя Панкова

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене