Георги Пирински: На 25 май трябва да пресечем политиката на десницата

main_b

снимки: Пресцентър БСП – Благоевград

Кандидатите за депутати в Европейския парламент от листата на Коалиция за България Георги Пирински и Стоян Ташков се срещнаха с избиратели от Благоевград.

Георги Пирински акцентира върху Манифеста на партията на европейските социалисти и на ангажираността на Коалиция за България да следва тази политика. Той категорично заяви, че трябва да бъде пресечена политиката на десницата, която не се обвързва с борбата срещу безработицата и с осигуряването минимални доходи за живот.

Пример за това е политиката на ЕНП, вляла над трилион и половина в банките, една безумно скъпа инвестиция, която не беше оправдана, коментира Георги Пирински.

Той призова всеки да  гласува в предстоящите европейски избори, тъй като дори „да не се интересуваш от политика, тя ще се поинтересува от теб и много скоро ще почука на вратата ти и ще влезе в дома ти.”

Според него настоящото правителство води успешна социална политика, а настроенията в обществото сега са да не се върне предишното управление на власт.

Стоян Ташков, член на Федерацията по наука и образование, настоящ асистент в Техническия университет, говори за създаване на по-добри условия и възможности  за реализация  на младите хора в България.

Той заяви, че се ангажира с отстояването на  политиката за повишаване и изравняване  на стандарта на живот в отделните страни. Според него е недопустимо да има 120 милиона бедни и над 500 милиона безработни.

На срещата присъстваха народният представител от Коалиция за България Емил Костадинов, председателят на ОбС на БСП д-р Владимир Пандев, областният председател на БСП Юлиян Гошев, както и много членове и симпатизанти на червената партия.

 infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене