Втора жертва в пътен инцидент в Югозапада! Издъхна блъснатият полицай

 В сряда вечерта в „Пирогов” издъхна Любен Христов Стефанов, който бе блъснат от джипа на благоевградския ресторантьор Димитър Димитров-Мите Чората.

 57-годишният бивш полицай от момента на инцидента беше в кома и така и не успя да дойде в съзнание.

 Припомняме, че джипът на Чората БМВ Х5 с транзитни номера налетя върху Любен Стефанов, докато човекът караше велосипед. Това стана в средата на февруари около 19.00 часа на пешеходна пътека на бул. „Джеймс Баучер”, след като излизащият от „Даме Груев” джип на бизнесмена прави забранен ляв завой. При падането колоездачът удари главата си и с тежка черепно-мозъчна травма бе транспортиран в УМБАЛСМ „Пирогов”, където веднага бе опериран.

 Веднага след ПТП-то Д. Димитров бе привлечен като обвиняем за причиняване на тежка телесна повреда на Л. Стефанов, но следващата седмица се очаква обвинението да бъде преквалифицирано срещу участник в пътнотранспортно произшествие, причинил смърт по непредпазливост. За такова провинение Наказателният кодекс предвижда затвор от 3 г.

 В този случай присъдата може обаче и да е по-тежка, защото това не е първият пътен инцидент с прегазен пешеходец на Д. Димитров. На 2 декември 2004 г. той блъсна с мерцедеса си възрастен благоевградчанин на ул. „Ив. Михайлов” до РТЦ. Тогава Димитров лично закара пострадалия в Спешен център, но 91-годишният Ладе Гошев почина. По-късно вещото лице установи, че мерцедесът е влачил стареца в продължение на 13 метра. Тогава Мите Чората отново бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, но поради чисто съдебно минало бе осъден на 1000 лв. глоба по реда на чл. 78А от НК.

 Погребението на Л. Стефанов ще е днес в Благоевград./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене