Санданчани и петричани оборудват автомобилите си за пренос на нелегални цигари, бензин и алкохол в Гърция

Петричани и санданчани са оборудвали леките си коли в пренос на акцизни стоки през граница в съ­седна Гърция. Най-често в тайници, направени под се­далките и в предната част на колите, те пренасят неле­гално цигари, алкохол и бен­зин в туби, с цел печалба в близките села веднага след граничния пункт Промахон.

Вчера само за два часа от 08 часа до 10 часа сутринта са заловени петима от региона на Петрич и Сандански с над допустими количества ак­цизни стоки. В лек автомо­бил, шофиран от петричанин са открити 640 кутии цигари и 20 литра алкохол в две туби, скрити в багажника. Шофьорът и колата му са за­държани на влизане в Гър­ция на митница Промахон.

След него още четирима са арестувани, с акцизни сто­ки над допустимото количе­ство цигари, алкохол и бен­зин. Проверките, които са ежедневни, се правят с цел да се предотврати контра­бандата на внесени от стра­ната стоки в Гърция , които са двойно по високи в съседната държава. От ГПУ-Пе­трич съобщиха, че на проверка подлежат и всички автобуси и пътуващите в тях пътници. При нали­чие на контрабанд­на стока, която е от­крита в превозните средства те подле­жат на конфискация, заедно с намерената в тях акцизна сто­ка. Нарушителите се предават на съд, за пренос на забранени от закона стоки през граница, поясниха от ръководството на гранично­то управление вчера.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене