Свържете се с нас

Таблоид

ВАС обяви за нищожно решението на Общинския съвет в Пазарджик за продажба на Абаджиевата къща

Публикувано

на

темида

Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожно решението на Общинския съвет в Пазарджик за продажба на Абаджиевата къща, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик адвокат Валентин Табаков.

В мотивите си Върховният административен съд посочва, че съгласно приложимото право в изпълнение на вече влезли в сила съдебни решения, Общински съвет – Пазарджик е бил длъжен да продължи приватизационните процедури за продажба на офисите, находящи се в административната сграда. С приемане на изцяло ново решение, имащо за предмет продажба на същата сграда, административният орган в нарушение на императивни правни норми по изпълнение на съдебните актове не е отчел обстоятелството, че сградата е вече обект на продажба в започнали, висящи и неприключили приватизационни процедури. Начинът, по който е процедирано ангажира единствената възможна правна последица, а именно обявяване нищожността на административния акт, се посочва още в решението на ВАС.

Адвокат Валентин Табаков допълни, че продажбата на Абаджиевата къща се оказва нищожна, а собствеността остава на община Пазарджик. Въпреки, че къщата вече е продадена на нов собственик и отписана от активите на общината, с това решение на ВАС се потвърждава нищожността и на сделката, извършена с къщата. Това означава, че Абаджиевата къща трябва да бъде записана отново в активите на общината, която е прибързала с продажбата и въпреки висящите съдебни дела. Решението на ВАС за обявяване на нищожност на продажбата на Абаджиевата къща е окончателно, уточни Табаков.

pik.bg

коментара

Таблоид

Катастрофа преди първия тунел на АМ “Струма”, пострадаха две жени

Публикувано

на

Катастрофа е станала на магистрала “Струма” в посока Благоевград. За инцидента съобщава свидетел на автомелето, цитиран от блиц.

“Преди първия тунел на магистралата са се ударили две коли. Бяха се размазали здраво”, споделя свидетеля на инцидента.

Той добави, че е видял да се оказва помощ на две жени, които явно са пострадали при катастрофата.

“Не знам какво е състоянието им, но изглеждаха сравнително добре”, признава той.

Движението в участъка не е напълно блокирано, но е затруднено. На място има полицейски екипи.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Мъж от Петрич блудствал с 12-годишно момиче, се изправя пред суда

Публикувано

на

38-годишният мъж помолил 12-годишната девойка да се качи в колата му, за да го опъти до магазин „Рай“ в Петрич. Веднага след като я качил в автомобила си започнал да я опипва, при което момичето скочило в движение.

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.Г. (на 38 години) за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 1, пр. 1 от НК.

На 07.05.2019 г. обвиняемият Г. бил в гр. Петрич по работа, като се придвижвал из града с управляван от него служебен автомобил. В района на кръстовището на ул. „Свобода“ и ул. „Папульо“ той забелязал минаващо момиче (на 12 години) и през прозореца на колата го извикал да се приближи, като попитал за местонахождението на магазин „Рай“.

Малолетната обяснила на Г. как да стигне до въпросния търговски обект, след което всеки продължил по пътя си. На друго кръстовище обаче той спрял автомобила и клекнал до него. В момент, когато момичето преминавало покрай него, той го спрял и попитал дали може да се качи при него в автомобила и да му покаже къде се намира магазина. Обещал й, че ще я върне обратно на същото място.

Детето решило да му помогне и доверявайки му се, седнало на предната дясна седалка на автомобила до шофьора. Започнало за пореден път да му обяснява посоката към магазина. На свой ред обвиняемият попитал ученичката за възрастта й, направил й комплимент за външността. Междувременно тя видяла своята приятелка през отворения прозорец на вратата на автомобила, извикала я и й казала да я изчака. Помолила обвиняемия да спре, за да слезе, но той продължил. Докато шофирал, Р.Г. опипал момичето, с което целял да възбуди полово желание без съвкупление. Детето се уплашило от действията му и възползвайки се от факта, че мъжът шофира бавно, успяло да отвори врата и слязло от автомобила в движение. Веднага се затичало по тротоара към сградата на „Овергаз“ при приятелката си.

След като се прибрала ученичката разказала на родителите си за случилото се, като баща й депозирал жалба в РУ Петрич.

В хода на производството по делото от видеозаписи в района бил установен автомобилът и проведен разпит с управителя на дружеството – собственик на превозното средство. Действителният ползвател на МПС във въпросния ден бил установен. За изясняване на всички факти и обстоятелства било извършено разпознаване от малолетната на извършителя на деянието Р.Г.

Предстои делото да продължи в съда.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ