Млади бъдещи журналисти от Гоце Делчев посетиха bTV и научиха, че човек трябва да е грамотен и да владее словото, за да бъде успешен

  Учениците от клуб „Учи­лищна телевизия“ при Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Гоце Делчев, с ръководител Ангели­на Маркова, сбъднаха една от мечтите си. Те посетиха БТВ със съдействието на своя съгражданин и попу­лярен синоптик в те­левизията Емил Чола­ков.

 Младите журнали­сти бяха посрещнати от чаровната синоп­тичка Натали Трифо­нова, която ги поведе в омагьосващия свят на телевизията.

 Най-напред те посе­тиха студиото на „Шо­уто на Слави“, седнаха на горещия стол на во­дещия, усетиха атмос­ферата на творческия дух на предаването, наблюдаваха работа­та на гримьорите, лю­бопитно надничаха в камерите и с интерес слушаха указанията на операторите и дру­гите технически лица, сътво­ряващи магията, наречена телевизия.

 Безспорно интересен беше разговорът с Натали Трифо­нова, която им обясни и по­каза на живо как се подготвя и излъчва прогнозата на вре­мето.

 Иван Георгиев е част от новинарския екип на bTV. Зрителите го познават най-вече от репортажите и преките включвания в сут­решния блок и новините на bTV. Автор е и на множество серии от поредицата bTV Ре­портерите. Младият журна­лист им разказа за вдъхно­вението и трудностите на новинарските екипи при тър­сенето на новини, тяхната обработ­ка и пред­ставя­нето им пред зри­телите. А Иван Боя­нов спо­дели, че от дете е мечтаел да стане спортен журна­лист и ос­тави свое­то послание на мла­дите жур­налисти: „От из­ключи­телна важност е да бъ­деш себе си и да бъдеш уникален по свой собствен начин. Много журналисти се опитват да ко­пират други и по този начин не успяват да демонстрират собствения си талант. Под­готовката е от изключителна важност, както и да си добър слушател. Истории има на­всякъде, нашата работа е да намерим начин да разкажем тези истории“.

 Последва срещата със Светослав Иванов – българ­ски журналист, репортер и водещ на предаването „120 минути“ по bTV, познат като автор на едни от най-значи­мите български журналисти­чески разработки за Близкия Изток. Учениците с интерес наблюдаваха как водещият прави интервю със Стефан Софиянски и как се подготвя сериозното публицистично предаване. После посетиха нюзрума на телевизията, сту­диото на предаването „Преди обед“, “Лице в лице“, „Шампи­онска лига“ и др. предавания, които предизвикаха бурни емоции у младите журнали­сти.

 Естествено събраха много автографи и направиха сним­ки.

 Най-важното, което научи­ха от децата от журналистите на bTV е, че човек трябва да е грамотен и да владее слово­то, за да бъде успешен.

Вестник „Градът“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене