Твърди мерки срещу силната музика в гоцеделчевските заведения (ВИДЕО)

 С оглед зачестилите оплаквания на граждани от вдигане на шум и преминаването към лятно часово време, община Гоце Делчев се обръща с предупреждение към всички собственици и наематели на заведения, че тяхно задължение е да спазват Наредба №1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев.

 Най-чести са нарушенията, свързани с неспазване забраните на чл. 5, ал. 7 от цитираната наредба, а именно:

–      използването на „жива“ музика и озвучителни техника от търговски обекти и заведения за хранене и развлечения след 23.00 ч.;

–     ползването на маси на открито за сервиране към търговски обекти в часовете от 23.00 ч. до 06.00 ч., находящи се в непосредствена близост до жилищни сгради и междублокови пространства;

–      работа на заведения за хранене и развлечения находящи се в жилищни сгради.

  Практика е заведенията за хранене и развлечения в централна градска част на гр. Гоце Делчев да нарушават разпоредбите на Наредба №1. В тази връзка, уведомяваме собствениците и наемателите, че контролът ще бъде засилен и стриктно ще се следи за изпълнение на разпоредбите в Наредбата. Нарушителите трябва да знаят, че санкциите, които могат да им бъдат наложени са сериозни, като сред тях са затваряне на заведения и лишаване от право да се упражнява търговска дейност.

 Обръщаме се към всички собственици и наематели на заведения да бъдат коректни и да изпълняват разпоредбите и предписанията, за да не се стига до създаване на напрежение, налагане на санкции и предприемане на по-сериозни мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене