Свържете се с нас

Рецепти

Марокански омлет

Published

на

Необходими продукти

8 яйца
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
плоски питки и пресен кориандър за сервиране

Начин на приготвяне:

Кимионът се запича на сух тиган, за да пусне аромата си, след това се стрива грубо в хаванче.

Джинджифилът се настъргва, лукът се реже наситно, а чесънът се накълцва.

Яйцата се разбиват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.

В загрятото масло се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, добавят се подправките – куркума, кимион и червен пипер.

Прехвърлят се в съд тажин и се наливат яйцата. Разбърква се.

Омлетът се пече без капак, на 200 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути.

Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

Рецепти

Супер идея за бързо хапване! Пълнени франзели

Публикувано

на

Необходими Съставки

франзела – 1 бр. със семена
масло – за намазване
кашкавал – 100 г
бекон – 80 г
чушки – 1 бр. малка зелена
домати – 1 бр
пресен лук – 1 стрък
яйца – 1 бр.

Начин на приготвяне

Като за начало е необходимо да си приготвим франзелата. В зависимост от съда, в който ще печем франзелите, можем да ги разрежем на две или три парчета.

На всяко парче се изрязва горната част като капаче. След това се издълбава сърцевината им. Всяка получена лодчица се намазва отвътре с размекнато краве масло.

Подготвя се плънката като се нарязват на малки кубчета половината кашкавал, беконът, зелената чушка, домата и стръка пресен лук. Прибавя се едно яйце за спойка и всичко се обърква добре. С получената смес се напълват франзелите.

Отгоре се поръсват с предварително настъргания останал кашкавал. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

/gotvach

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Рецепти

Телешко месо с моркови и лук

Публикувано

на

Необходими продукти: половин килограм телешко месо, 30 милилитра оцет, 5 моркова, 2 глави лук, 3 скилидки чесън. Месото се измива, изрязват се жилите, замразява се и се настъргва на едро ренде. Залива се с оцет, мачка се с ръце и се омесва в стегната топка. Оставя се в хладилника за два часа.

Морковите се почистват, подсушават се и се нарязват на тънки кръгчета. Лукът се нарязва на тънки кръгчета, чесънът се изтисква с преса. Всички зеленчуци се смесват, слагат се в тенджера и се покриват с капак, оставят се за два часа в хладилника заедно с месото.

След като изтекат двата часа, месото се разбърква със зеленчуците, соли се и се подправя по вкус. След това се задушава в зехтин. Още по-вкусно става ако сложите и няколко маслинки в ястието. Те усилват вкуса на месото.

gotvach.bg

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2018
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ