Свържете се с нас

Рецепти

Марокански омлет

Публикувано

на

Необходими продукти

8 яйца
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
плоски питки и пресен кориандър за сервиране

Начин на приготвяне:

Кимионът се запича на сух тиган, за да пусне аромата си, след това се стрива грубо в хаванче.

Джинджифилът се настъргва, лукът се реже наситно, а чесънът се накълцва.

Яйцата се разбиват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.

В загрятото масло се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, добавят се подправките – куркума, кимион и червен пипер.

Прехвърлят се в съд тажин и се наливат яйцата. Разбърква се.

Омлетът се пече без капак, на 200 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути.

Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър.

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Лесна полента с доматен сос и пармезан

Публикувано

на

Продукти:
2 чаши прясно мляко
2 чаши пилешки бульон
1 чаша царевично брашно или качамак
1 чаша пармезан
2 чаши сос за спагети по избор, добре е да е с домати и босилек

Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка за печене с малко мазнина.

В голяма тенджера смесете млякото и бульона. Оставете ги да заврат на средно висока температура.

Когато това стане, сложете царевичното брашно и бъркайте постоянно, за да не останат бучки.

Когато „клокне“ намалете температурата и оставете да къкри за 5 минути, като продължавате да бъркате.

Махнете от огъня и добавете пармезана. Разбъркайте.

Изсипете полентата в подготвената тавичка. Полейте със соса за спагети. Печете в предварително загрята фурна докато сосът забълбука.

Снимка: iStock
az-jenata

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Фетучини Алфредо

Публикувано

на

Тип ястие: паста, спагети, основно
ВРЕМЕ – 20 мин.
ПОРЦИИ – 4
ПРОДУКТИ
75 гр.бекон
400 гр.фетучини
3 ск.чесън стар
1 с.л.брашно тип 500
1 ч.ч.краве прясно мляко
100 гр.пармезан
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.черен пипер млян
3 стр.магданоз пресен

Начин на приготвяне

Фетучините се сваряват според указанията на опаковката.
Беконът се нарязва на парчета и се запържва в загрят тиган за около 4-5 минути.
След това се вади в купичка. В същия тиган се запържва чесъна.
При чесъна се добавя брашното. Разбърква се леко и се разрежда с прясното мляко. Когато заври, се добавя настъргания пармезан.
Изчаква се да се разтопи, посолява се и се добавя малко от водата, в която са врели фетучините.
Накрая се добавят и сварените фетучини. Объркват се добре със соса. Добавя се бекона, наситнения магданоз и пипер. Ястието е готово за сервиране.
/kulinar.bg

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ