Свържи се с нас

Рецепти

Марокански омлет

Публикувано

на

Необходими продукти

8 яйца
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
плоски питки и пресен кориандър за сервиране

Начин на приготвяне:

Кимионът се запича на сух тиган, за да пусне аромата си, след това се стрива грубо в хаванче.

Джинджифилът се настъргва, лукът се реже наситно, а чесънът се накълцва.

Яйцата се разбиват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.

В загрятото масло се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, добавят се подправките – куркума, кимион и червен пипер.

Прехвърлят се в съд тажин и се наливат яйцата. Разбърква се.

Омлетът се пече без капак, на 200 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути.

Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

Рецепти

Тиквички със сирене на фурна

Публикувано

на

Тип ястие:основно
Кулинар:Симона Иванова
ВРЕМЕ – 40 мин.
ПОРЦИИ – 5
ПРОДУКТИ
2 бр.тиквички
2 бр.моркови
1 бр.лук кромид стар
3 ск.чесън стар
4 бр.яйца
200 гр.сирене краве
1/2 вр.копър пресен
1/2 ч.л.сол
30 млолио
2 бр.домати
4 с.л.краве кисело мляко
2 с.л.майонеза

Начин на приготвяне

1 Зеленчуците се почистват и нарязват на дребно с помощта на кухненски чопър.

Яйцата се разбиват, към тях се добавя сиренето и сместа се изсипва при зеленчуците. Всичко се разбърква добре. Добавя се копъра и щипка сол (ако сиренето не е много солено). 

3 Неголяма тавичка се застила с хартия за печене и леко се намазва с олио. Отгоре се изсипва сместа, заглажда се и отново леко се полива с олио. Запича се около 20 минути на 200 С, или докато стегне и хване лека коричка.

4 След това отгоре се подреждат парченцата домати и връща във фурната да се запекат.

Сервира се с млечен сос – смесват се киселото мляко, майонезата, щипка сол, наситнен копър и 1 пресована скилидка чесън.  

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Рецепти

Спагети с аспержи и бъркани яйца

Публикувано

на

ВРЕМЕ – 20 мин.
ПОРЦИИ – 4
ПРОДУКТИ
400 гр.спагети
400 гр.аспержи
2 с.л.масло
1/2 ч.ч.пармезан
5 бр.яйца
4 с.л.сирене рикота
Начин на приготвяне
Сложете спагетите във вряща вода. След няколко минути прибавете и почистените и нарязани аспержи. Когато се сварят, отцедете, като запазите част от водата.
В същата тенджера загрейте маслото и добавете 1/4 ч.ч. от водата, в която е вряла пастата. Добавете и пармезана, разбъркайте и върнете спагетите и аспержите.
В отделен тиган сгответе 5 яйца.
4 Севирайте спагетите с бъркани яйца, лъжица рикота и настърган пармезан.
kulinar.bg

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ